Tu știi cum au apărut unghiile false?

Unghiile false au fost și rămân la modă, permanent dezvoltându-se noi tehnici de realizare și aplicare a lor. Drept dovadă, la saloanele de manichiură și pedichiură programările se întind pe câteva săptămâni, și tot mai multe persoane sunt interesate să se înscrie la un curs de unghii false.

Dacă și tu ești pasionată de unghiile false, află că ele își au originea în Egiptul antic.

Egiptul antic

Când vine vorba despre tendințe și ritualuri de frumusețe, regina Cleopatra a Egiptului a fost un deschizător de drumuri.  Se spune că avea unghii false făcute din praf de porțelan, care erau lipite de unghii înainte de a fi vopsite în diverse culori. Deloc surprinzător, culoarea ei preferată pentru a-și vopsi unghiile false era roșu!

China antică

Aproximativ 1000 de ani mai târziu, clasa superioară a Imperiului Chinez și pe toată perioada dinastiei Ming (secolele XIV-XVII) au dus arta unghiilor la noi culmi. Manichiura era un adevărat ritual la curtea imperială chineză încă din secolul al VII-lea. 

Unghiile lungi vopsite erau un semn de bogăție și semn al unei clase sociale ai căror membrii nu făceau nicio muncă manuală. În timpul dinastiei Ming, unghiile artificiale din mătase, hârtie de orez și porțelan au devenit la modă, în special în rândul bărbaților din înalta societate.

În anii următori au fost introduse protecții pentru unghii, care erau purtate ca niște degetare. Realizate din argint sau aur erau împodobite cu pietre prețioase și diamante și se purtau de obicei ca o pereche, pe degetul inelar și pe degetul mic.

Accidentul care a dus la inventarea unghiilor false

În Grecia secolului al XIX-lea, doamnele din clasa superioară și-au lipit pe unghii coji de fistic.

Dar marea invenție și, practic, începutul unghiilor artificiale moderne a apărut dintr-o pură întâmplare. Când dr. Fred Slack Jr., inventatorul protezei dentare, și-a tăiat unghia în timp ce lucra într-un laborator dentar, în 1957, el a făcut ceea ce ar face majoritatea medicilor profesioniști: s-a tratat singur. Dar acest stomatolog a avut o soluție inovatoare care a depășit cu mult un simplu leucoplast. Folosind o folie de aluminiu și acid acrilic dentar, el și-a reconstruit unghia distrusă.

Restul, așa cum se spune, este istorie, iar astăzi unghiile false sunt realizate în diverse texturi și tehnici, și nu mai sunt un privilegiu al celor bogați și celebri, ci au devenit un obiect de uz casnic. 

Articolul Anterior

Cum să te relaxezi atunci când lucrezi de acasă: 3 sfaturi utile

Articolul Urmator

Mai este necesar un abonament TV cand internetul este omniprezent?

Cele mai populare