Care este motivul cererii în creștere pentru a cumpara bitcoin și reevaluarea spectaculoasă a acesteia, de la 10.000 dolari la începutul lunii decembrie 2020, la peste 40.000 dolari în prima săptămână a anului 2021, iar în 16 februarie 2021 la 50.547,70 dolari americani?
De ce a devenit bitcoin o monedă atât de populară acum?
Neîncrederea în banii fizici și spaimele induse de pandemia de coronavirus care nu se mai sfârșesc. Pe acest fond în luna februarie a acestui an bitcoin a depășit valoarea visată de multă lume, aceea de peste 50.000 dolari pe unitate.
Bitcoin nu a tranzacționat niciodată la o valoare atât de mare. Un alt vârf a fost la sfârșitul anului 2017 când a existat contextul favorabil ce l-a făcut să ajungă la aproape 20.000 de dolari SUA, însă, mai apoi a pierdut 45% din valoarea sa în doar șase zile.
Pentru că acesta este riscul la tranzacționarea modulelor electronice: cuvântul STABILITATE nu există.
Tranzațiile cu bitcoini sunt pentru aceia care iubesc riscul, adrenalina la maxim, nu pentru oamenii precauți, temători.
Dar cum am intrat într-o eră în care nu te mai poți baza pe nimic, totul devine din ce în ce mai volatil din toate punctele de vedere, ar trebui să ne obișnuim cu această stare de fapt și să nu mai visăm la vremuri apuse în care multe lucruri erau plicticos de previzibile.
Dacă ne raportăm la viață ca la un joc pe calculator lucrurile s-ar putea să fie mai ușor de suportat și depășit.
Cineva spunea că oamenii actuali trăiesc sub imperiul dorinței atingerii unui pozitivism perpetuu. Nu este posibil ca să fie doar bine, în condițiile în care universul este prin excelență dual. iar deceniul aceste mai mult decât oricând. Bine și rău, întuneric și lumină, monede virtuale care fluctuează, așa cum crește și scade încrederea în ele.
În prezent, interesul pentru această criptomonedă și reevaluarea ei (după o perioadă în care intrase într-un con de relativă umbră) provine în principal de la investitori instituționali, în principal de la fonduri de investiții, ai căror clienți sunt familiarizați deja cu monedele electronice și găsesc în bitcoin o modalitate atractivă de a-și diversifica riscul din portofoliile lor și de a-și proteja diverse active.
Mulți specialiști afirmă că este timpul ca fiecare dintre noi să înceapă ca să înțeleagă lumea criptografică, dând la o parte prejudecățile, descoperind lucrurile reale legate de acest subiect fierbinte și tragându-și propriile concluzii.
Bitcoin (BTC) s-a născut în 2009, dar am putea spune, aproape cu certitudine, că, exceptând niște cazuri foarte specifice, puțini au aflat de existența lui până în 2011, deoarece era vorba de o nișă tehnică. Până la sfârșitul anului 2010 o unitate bitcoin nu valora nici măcar 1 dolar american. Iar acum, după un deceniu, iată că vorbim deja de 50.000 de dolari! Iar lucrurile s-ar putea ca să nu se oprească aici.
Morala pe care o putem trage din această realitate?
Cel mai important lucru este că prețul nu contează, ci mai degrabă motivele ce stau în spatele valorii bitcoinului. Bitcoinul este singurul activ din lume cu certitudinea de lipsă (iată că un element sigur tot există în ceea ce îl privește!), a cărui politică de emisie nu poate fi falsificată și care are calitățile tehnice de a fi cea mai bună monedă: este rar, portabil, divizibil, fungibil și stocabil.
Morgan Stanley se pare că ar fi pe cale să se alăture instituțiilor mari de pe glob care vor lucra cu criptomonede. În plus, la jumătatea lunii februarie 2021 Canada a devenit prima țară care a aprobat un fond de tranzacționare pentru bitcoin.
Pe de altă parte, pe tot parcursul anului 2021 PayPal va permite utilizarea criptomonedelor ca mijloc de plată în cele peste 26 de milioane de companii care lucrează cu această platformă.
În Europa, BBVA a anunțat recent că, începând cu anul viitor, clienții săi din Elveția vor putea cumpăra, vinde și deține depozite Bitcoin.
Dacă vrei și tu să tranzacționezi în condiții de securitate maximă bitcoin, intră pentru detalii pe Ro.exchange!