Ce este Biserica Ortodoxă?
Biserica Ortodoxă, cunoscută și sub numele de Biserica Ortodoxă Răsăriteană sau Biserica Ortodoxă Greacă, este a doua biserică creștină ca mărime. Ortodoxia Răsăriteană este practicată în întreaga lume, în special în Grecia, Europa de Est și Rusia.
Credințe ortodoxe despre moarte
Religia ortodoxă orientală are opinii diferite asupra vieții de apoi în comparație cu alte credințe creștine occidentale. Pentru adepții ortodoxiei grecești, ideea unui Rai sau a unui Iad este o interpretare mai abstractă, mai degrabă decât locuri reale. Cei care Îl iubesc pe Dumnezeu interpretează prezența Sa veșnică în viața de apoi ca fiind cerească.
Tradiții și obiceiuri de înmormântare
Donarea de organe este în general acceptată de adepții ortodoxiei răsăritene sau grecești, deși o minoritate de lideri s-au opus donării inimii, deoarece cred, pe baza literaturii ortodoxe răsăritene, că inima este prea strâns legată de suflet.
Trezirile sunt ritualuri practicate pe scară largă în înmormântările ortodoxe și au loc înainte de înmormântare. Ele încep adesea cu Prima Panikhida, care este o slujbă de rugăciune pregătită de preot. Acesta este urmat de familia și prietenii care citesc din Cartea Psalmilor și din alte Panikhidas care sunt livrate.
Cele mai citite articole
Slujba de înmormântare ortodoxă
Când sicriul este dus de la veghe la biserică pentru slujba de înmormântare ortodoxă, un preot care poartă o cădelniță va conduce o procesiune de jelitori la biserică.
Înmormântarea nu va dura în mod normal mai mult de 60 de minute. Un preot sau un episcop va conduce procesul, iar un diacon, un sub-diacon și un servitor de altar pot fi prezenți în timpul ceremoniei.
În biserică vă puteți aștepta să vedeți o farfurie de coliva, un fel de mâncare tradițional din grâu și miere, care va fi plasat lângă capul sicriului cu o lumânare aprinsă deasupra. Coliva este simbolică, grâul reprezentând natura ciclică a vieții și mierea dulceața Raiului.
În unele înmormântări ortodoxe, persoana care a murit poate avea pe frunte o bandă de hârtie, care este purtată ca o coroană a victoriei, simbolizând faptul că au finalizat cursul vieții. O cruce sau o mică icoană a lui Iisus Hristos sau un hram poate fi pusă în mâinile lor. Dolitorii primesc o lumânare aprinsă la intrarea în biserică. Această lumânare ar trebui menținută aprinsă pe tot parcursul slujbei funerare ortodoxe. Preotul sau episcopul care conduce slujba îi va conduce pe jelitori prin rugăciune, lecturi și rituri funerare ortodoxe, precum și Sfânta Împărtășanie.
Înmormântare ortodoxă
Incinerarea este interzisă în înmormântările ortodoxe. Familiei i se poate refuza o înmormântare religioasă dacă persoana iubită a fost incinerată. Cu toate acestea, îmbălsămarea este permisă în pregătirea înmormântării.
Funerare Ghica, servicii de funerare în sectorul 5 București este mereu gata să vină în ajutorul dumneavoastră.