Tot ce trebuie să stiți despre îngrijirea jucăriilor sexuale

Această afacere este foarte populară. Estimările actuale spun că este o industrie de aproape 30 de miliarde de dolari – și că ar putea ajunge la peste 50 de miliarde de dolari până în 2026. În aceste zile, toată lumea este în acțiune, de la utilizatori solo la cupluri, de la mileniali la baby boomeri. Medicii chiar recomandă jucăriile sexuale în scopuri de sănătate.

Cu toate acestea, siguranța jucăriilor sexuale nu este întotdeauna pe primul loc, deși experții spun că ar trebui să fie. În primul rând, industria jucăriilor sexuale nu este reglementată de grupuri de supraveghere precum Food and Drug Administration (FDA) sau Consumer Product Safety Commission, ceea ce înseamnă că nu există nimeni care să se asigure că jucăriile sunt sigure. Iar jucăriile sexuale sunt, bineînțeles, folosite în moduri foarte intime.

Deci, cum vă puteți proteja în timp ce vă bucurați de toată distracția pe care o oferă jucăriile sexuale? Iată cinci sfaturi de siguranță cruciale pe care orice consumator avizat de jucării sexuale ar trebui să le cunoască.

1. Află din ce materiale sunt făcute jucăriile tale

Moleculele de plastifiant ftalat DEHP sunt utilizate în mod obișnuit pentru a face plasticul flexibil.

Deși nu există literatură științifică care să analizeze siguranța corporală a diferitelor materiale pentru jucării sexuale, există unele materiale pe care consumatorii pot alege să le evite. Unele jucării sunt fabricate cu ftalați. Aceste substanțe chimice, care sunt prezente în unele materiale plastice, au fost interzise pentru utilizarea în produse precum jucării pentru copii și suzete, deoarece pot perturba hormonii umani. FDA spune că nu este clar ce impact (dacă există) au ftalații asupra sănătății umane. Dar dacă ați luat decizia personală de a-i evita în altă parte în viața dumneavoastră – de exemplu, produsele cosmetice – este important să știți că aceștia ar putea să se ascundă în jucăriile dumneavoastră sexuale.

Multe produse declară că nu conțin ftalați, dar, deoarece industria este în mare parte nereglementată, nicio organizație externă nu verifică veridicitatea acestor afirmații. Așadar, un lucru de care trebuie să țineți cont este dacă jucăriile pe care le folosiți sunt moi și gelatinoase. Ftalații sunt folosiți ca agenți de înmuiere. Este mai probabil ca aceștia să fie prezenți în jucăriile mai pufoase, realizate din materiale mai poroase.

Jucăriile sexuale poroase sunt, de asemenea, „mai susceptibile de a transmite infecții”, spune Alyssa Dweck, MD, ginecolog stabilit în Westchester County, New York, și autor al cărții The Complete A to Z for Your V. Acest lucru se datorează faptului că suprafețele lor sunt mai permeabile.

Asta nu înseamnă că există literatură de cercetare care să spună că jucăriile sexuale gelatinoase sunt în mod inerent nesigure, dar este un lucru de care trebuie să fii conștient.

2. Spălați – și uscați – jucăriile sexuale în mod regulat

Foarte regulat. „Jucăriile sexuale ar trebui să fie curățate între fiecare act sexual și între fiecare partener”, spune Dr. Dweck.

Probabil că știți că activitatea sexuală crește riscul unei femei de infecții ale tractului urinar (ITU); poate că nu știți că bacteriile care provoacă o ITU trăiesc în zona din jurul anusului. Sexul crește șansele ca bacteriile din apropiere să migreze în uretra femeii, unde se pot înmulți și declanșa o ITU. 

Prevenirea ITU necesită o igienă genitală strictă, care include păstrarea a tot ceea ce intră în contact cu zonele sensibile cât mai lipsit de germeni. De aceea, site-ul Planned Parenthood avertizează: „Orice lucru care atinge sau intră în anus – cum ar fi un deget, un penis sau o jucărie sexuală – ar trebui să fie spălat bine înainte de a atinge alte organe genitale”.

Cele mai citite articole

Jucăriile pot răspândi, de asemenea, infecții, inclusiv infecții cu transmitere sexuală (ITS), deoarece pot reține bacterii și viruși. Dweck își amintește de o pacientă care era nedumerită de ce se tot îmbolnăvea de trichomoniază, o ITS comună și vindecabilă. „Ea se întreba: „De ce continui să fac asta? S-a dovedit că nu-și curăța jucăria în mod corespunzător”, spune Dweck. Pacienta ei se reinfecta practic de fiecare dată când își folosea vibratorul.

Rachel Hoffman, un asistent social din New York, cu sediul la Union Square Practice, specializat în sexualitate și intimitate, spune că a văzut lucruri similare întâmplându-se cu clienți care au ajuns să aibă infecții recurente cu drojdie.

În plus, jucăriile sexuale se pot acoperi de praf și alte particule în timp ce sunt depozitate.

Producătorul jucăriei dvs. ar trebui să fie prima oprire pentru instrucțiunile de spălare. Unele jucării pot merge în mașina de spălat vase, de exemplu. Altele nu pot.

„Majoritatea produselor vă vor spune în mod specific cum să le spălați”, spune Hoffman. Deși atât ea, cât și Dweck spun că, dacă nu sunteți sigur de instrucțiunile exacte ale jucăriei dvs., apa caldă cu săpun este un bun punct de plecare.

Și aveți grijă să le uscați, de asemenea. Jucăriile umede pot dezvolta mucegai.

3. Luați în considerare un prezervativ pentru a reduce riscul de infecție

Încercați să utilizați prezervative. „Prezervativele ar trebui cu siguranță să fie folosite pentru a acoperi jucăriile de formă falică pentru persoanele care împart jucării cu un partener”, spune Dweck. Asta pentru că, chiar dacă vă curățați cu atenție jucăriile, există totuși o șansă de a transmite infecția. Un studiu publicat în noiembrie 2014 în revista Sexually Transmitted Infections a găsit urme de papilomavirus uman pe vibratoare la o zi întreagă după ce au fost folosite și curățate.

Dweck adaugă că prezervativul ar trebui schimbat dacă schimbați părțile corpului care intră în contact cu jucăria, deci de la utilizarea orală la cea vaginală, de exemplu.

4. Folosiți jucăriile sexuale conform destinației și renunțați la obiectele de uz casnic

Când primiți o jucărie sexuală nouă, faceți-vă timp să citiți instrucțiunile. Dacă sunteți nou în materie de jucării sexuale, luați-o ușor, spune Dweck, și opriți-vă dacă ceva vă pare inconfortabil. Dweck îndeamnă, de asemenea, oamenii să evite să folosească obiecte de uz casnic ca jucării sexuale. Ea a văzut pacienți care au folosit castraveți și banane, de exemplu.

„Vom vedea adesea oameni care folosesc telefoane mobile pe vibrații sau periuțe de dinți electrice”, adaugă Dweck. „Ce se întâmplă cu asta? Ei bine, este posibil ca bateriile să nu fie învelite în mod corespunzător, astfel încât puteți avea un fel de reacție caustică ca urmare a acestui lucru.”

Produsele alimentare, pe de altă parte, pot fi destul de poroase, ceea ce înseamnă că pot transporta bacterii și pot provoca potențial o infecție.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să alegi o vitrină profesională de cofetărie?

Articolul Urmator

Soluții moderne care îți vor transforma radical locuința

Cele mai populare