Terapie de familie – soluția problemelor?

Familia este cea mai importantă relație pe care oamenii o au între ei. Cu toate acestea, nu toate familiile sunt lipsite de probleme, stres sau conflicte. Cheia menținerii unei relații familiale de succes, este să poți înțelege și identifica nevoile membrilor individuali și să le echilibrezi. Consilierea familială este o formă unică de terapie de familie care poate ajuta la satisfacerea tuturor acestor nevoi. Cabinetul medical Camelia Drăcsineanu este o resursă excelentă pentru familiile care au probleme.

Familia mixtă

O familie mixtă este atunci când două unități familiale separate decid să devină una. Acest lucru se poate întâmpla atunci când o persoană cu unul sau doi copii se căsătorește cu o altă persoană care are cel puțin un copil. O familie mixtă poate apărea și atunci când cineva fără copii se căsătorește cu un părinte și decid să aibă propriul copil. Acest tip de familie poate fi dificil de menținut, mai ales atunci când există și alți părinți din relații anterioare care sunt încă implicați în viața copiilor. Indiferent de rolul pe care îl joci, obiectivul tuturor este să aibă o relație familială armonioasă, în care toți membrii să se simtă auziți și recunoscuți. Terapia de familie te poate ajuta în acest sens. Consilierea de familie poate fi o modalitate ușoară ca fiecare membru al familiei să-și exprime îngrijorările și să găsească sprijin în terapia de familie cu ajutorul terapeutului.

Familia separată

Observi că în familia ta s-a instalat tăcerea? Adolescenții stau în jurul mesei și vorbesc cu prietenii lor pe internetul telefonului în loc să-ți spună despre ce au făcut în acea zi? Te trezești dimineața și imediat îți verifici mesajele înainte de a te ridica din pat dimineața și înainte de a te conecta cu familia? Cu cât ești mai conectat la telefon și la lumea ta virtuală, cu atât ești mai puțin conectat la oamenii care fac parte din viața ta. Terapia de familie poate ajuta familiile care nu comunică eficient, să se deconecteze de la dispozitivele electronice și să se reîntoarcă în sânul familiei. Camelia Drăcsineanu, cu ajutorul sesiunilor de terapie de familie va ajuta la țeserea legăturii cu familia, pe care tehnologia a rupt-o, indiferent că este vorba de copii, soț sau soție.

Sentimente de singurătate în familie

Adolescenții pot fi capricioși sau încep să aibă dorința de intimitate. Uneori, soția poate dori ca într-o zi să iasă singură, iar soțul poate tânji după un weekend cu băieții. Dorința de a fi puțin singur este ceva normal pentru toată lumea, indiferent de vârsta pe care o are. În familii se pot întâmpla astfel de lucruri, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, dar toate aceste faze trec.  

Dar, dacă vezi că un membru al familiei preferă să rămână singur în camera sa în loc să stea la masă în fiecare seară, nu mai comunică cu prietenii sau familia, aceasta poate deveni o problemă majoră. Un terapeut de familie poate ajuta să se ajungă la baza motivului destrămării familiei.

Articolul Anterior

De ce sunt importante anvelopele de vară?

Articolul Urmator

Recuperarea după implantul mamar și tipuri de implanturi mamare

Cele mai populare