Terapia online: ce este, care sunt avantajele şi diferenţele cu terapia tradiţională şi când să o alegeţi

În ultimele luni, în timpul urgenţei de sănătate covid-19, am asistat la dezvoltarea rapidă şi exponenţială a tulburărilor emoţionale, anxietăţii, stresului, somatizării şi atacurilor de panică şi, în unele cazuri, s-a observat agravarea patologiilor fizice şi psihologice, odată cu înrăutăţirea condiţiilor psihopatologice caracterizate printr-o tendinţă de iritare, uşurinţa lacrimilor, furie, agresivitate, depresie, apatie, nesiguranţa, abuz sau utilizare a substanţelor psihotrope, stima de sine scăzută şi incapacitatea de a planifica şi planifica. Psiconcept.ro a venit în ajutorul tuturor pacienților cu servicii online, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să se prezinte la cabinet fizic.

Care sunt avantajele psihoterapiei? 

Până în prezent, în faza post-urgență, deşi ar fi posibil să se prezinte ipoteze cu privire la reducerea a răspândirii şi consecinţelor contagiunii şi, în consecinţă, a unei îmbunătăţiri globale a condiţiilor de sănătate a populaţiei, percepţia subiectivă asupra riscului rămâne constantă. Vulnerabilitatea şi incertitudinea, iar oamenii descriu nesiguranţa, preocuparea pentru viitor, tendinţa de a se îngrozi, agitaţia constantă şi frica sunt simptome care se mențin pentru perioade lungi de timp.

Mulţi descriu efortul de a relua activitățile, mai ales cu începutul lunii septembrie, rutină normală şi obişnuită şi de a se reintegra în activitățile normale: mergând la serviciu, întorcându-se la şcoală, practicând sport sau activitate fizică în aer liber, reluând relaţiile publice, cultivând prietenia şi a relaţiile afective. Mersul la restaurant sau la cumpărături, activitățile anterior menționate, totul provoacă nelinişte şi frici care cresc şi devin dificil de redus şi controlat.

Oamenii se simt pierduţi, nedumeriţi, confuzi, în pericol continuu şi ameninţaţi în nevoia lor de bază de securitate, capacitatea de a percepe mediul în siguranţă şi de a simţi că pot exercita un anumit control este compromisă şi experienţa personală este de furie, neputinţa şi frustrare şi în unele cazuri mai grave (patologii preexistente, fragilitate socială şi individuală, prezenta simptomelor invalidante), există o înrăutăţire semnificativă a calităţii vieţii şi a bunăstării cu o afectare a muncii şi a funcţionării sociale.

În deplină conformitate cu regulile de prevenire şi limitare a contagiunii. şi protecţia sănătăţii şi, prin urmare, serviciile de asistență telefonică şi video au fost activate cu scopul de a oferi indicaţii scurte, generale şi imediate pentru a face faţă emoţional situaţiei şi a opri urgenţă psihologică în faza acută.

Cele 4 avantaje ale psihoterapiei online:

·         Permite pacientului să îşi aleagă liber terapeutul de încredere fără constrângeri precum distanța şi timpul necesar pentru a merge la cabinet: mă gândesc la pacienţii care au început terapia cu un terapeut într-o anumită regiune său oraş şi care ar dori să continue munca cu acelaşi terapeut fără să fie neapărat necesar să schimbe terapia profesională sau să întrerupă terapia

·         Garantează mai strâns anonimatul şi respectul pentru intimitate: nu tuturor le place ideea de a fi văzuţi mergând la cabinet sau de a fi plasaţi în poziţia de a fi nevoiţi să dea explicaţii

·         Este mai comod şi mai confortabil, deoarece elimina distanţele şi economiseşte timp (pentru a merge la şi de la studio, pentru a-ţi organiza celelalte angajamente etc.).

·         Este mai ieftin: de obicei, în comparaţie cu terapia tradiţională, are costuri mai mici şi, mai uşor, răspunde nevoilor sau oricăror dificultăţi economice ale fiecăruia.

 Sursa foto: https://ziaruldebucuresti.ro/

Articolul Anterior

Cum se face geometria 3D și care sunt avantajele oferite?

Articolul Urmator

Cum alegi aranjamentele florale pentru restaurant în ziua nunții? Maison d`Or vine în ajutorul tău cu cele mai bune recomandări

Cele mai populare