Urgențele financiare apar din senin și par să o facă numai atunci când ai probleme cu banii. În lipsa unor soluții de rezolvare instant (economii, împrumut la cunoștințe, etc), singura opțiune care îți rămâne este să faci un credit. Poți merge la banca unde îți încasezi salariul și să ceri un descoperit de cont sau un card de credit, numai că aceste variante vin cu niște dezavantaje (sumele se raportează la salariul de bază, nu pot fi obținute dacă ai un istoric de credit negativ și ai restanțe ori datorii, nu poți face retrageri de la ATM pentru că implică plata unor comisioane mari, etc). Sau poți să te orientezi către un creditor nebancar (IFN-urile pot oferi împrumuturi necondiționate de datorii, restante sau istoric de credit).
Cum știu dacă un împrumut ifn online îmi este util?
Valoarea mare a dobânzilor poate reprezenta un element de stres pentru orice debitor, dar nu atât de stresant pe cât este achitarea într-un termen foarte scurt a unei facturi care poate conduce la sistarea serviciilor în caz de neplată. Și nici atât de supărătoare pe cât este imposibilitatea de a mai ajunge la serviciul din afara localității cu mașina care s-a defectat. Ori dacă nu îți poți ajuta membrii familiei în cazul unei situații medicale grave. Cu toate acestea, nu toate împrumuturile rapide sunt avantajoase pentru un viitor debitor. Iată care sunt elementele care îți vor oferi informații esențiale despre utilitatea unui împrumut:
- Dobânda – fie că este vorba despre dobânda creditului, fie că este vorba despre cea anuală efectivă, acest element îți poate oferi posibilitatea de a vedea cât de avantajos este un credit. Evită acele dobânzi variabile și creditorii care oferă dobânzi ce depășesc limitele impuse legal.
- Comisioanele – nu toate sunt afișate la loc vizibil și de multe ori este posibil să fie însoțite de cuvântul “poate” – “clientul poate plăti un comision de acordare/un comision de analiză/un comision de plată anticipată” sau orice altfel de comision. Evită creditorii care nu sunt clari în privința sumelor pe care le ai de plată.
- Termenul de rambursare – acesta trebuie să fie clar stipulat, precum și ce se întâmplă atunci când există întârzieri la plată. Evită creditele la care este calculat într-un mod ambiguu și din care nu reiese clar modul de calcul al intervalului de returnare a banilor în caz de depășire a termenului.
Folosește-te de serviciile platformelor de comparații credite online și vei găsi de fiecare dată o alternativă cu adevărat utilă când vrei să te împrumuți de bani pentru urgențe!