Suc de Aronia pentru sănătatea întregului organism

Toamna, natura este generoasă cu daruri vindecătoare. Boabele suculente și aromate de Aronia, au un gust dulce acrișor. Cel mai adesea, din boabe se prepară diverse tincturi, produse de patiserie și suc de Aronia. Conținutul de calorii al sucului este de 55 kcal la 100 g. Gustul fructelor coapte este dulce acrișor, datorită taninurilor, așa că fructele de pădure sunt rareori consumate proaspete. Boabele sunt folosite sub formă prelucrată și transformate în suc de Aronia utilizat în scopuri medicinale pentru scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, diabet, răceli, infecții ale vezicii urinare, cancer de sân și infertilitate.

Compoziția și conținutul de calorii

Boabele conțin multe vitamine și antioxidanți. Compoziția pentru 100 ml de suc conține:

Cobalt – 150%. Participă la metabolismul și sinteza vitaminei B12.

Vitamina K – 67%. Favorizează interacțiunea cu vitamina D.

Seleniu – 42%. Reglează acțiunea hormonilor și întărește sistemul imunitar.

Siliciu – 33%. Întărește unghiile, părul și pielea.

Vitamina A – 24%. Reglează creșterea și dezvoltarea corpului.

Aronia conține mai multă vitamina C decât coacăzele negre. Compoziția și beneficiile Aronia variază, în funcție de metoda de creștere, varietate și metoda de preparare.

Suc de Aronia – Beneficii

Mulți oameni știu că este bun pentru glanda tiroidă și pentru vedere. Însă puțini oameni știu că este pur și simplu necesar pentru întărirea sistemul cardiovascular și pentru întinerirea corpului, în general.

Aronia este bogat nu numai în vitamina C, ci și în caroten, precum și potasiu, dar și alte oligoelemente benefice. Consumul proaspăt de suc de Aronia este indicat pentru manifestări de anemie și deficit de vitamine. Boabele de Aronia sunt nutritive și conțin un minim de calorii. Sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C, mangan și antioxidanți.

Antioxidanții sunt compuși care au proprietăți anti-cancer, susțin sănătatea inimii și sporesc imunitatea. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Fructele de Aronia cresc aciditatea sucului gastric, ceea ce le permite să fie prescrise pacienților cu gastrită antiacidă. Sunt adesea recomandate pentru ateroscleroză. Sucul este utilizat pentru prevenirea reumatismului, precum și pentru încălcările permeabilității vasculare, cu o lipsă de vitamina P.

Proprietățile benefice ale fructelor de munte ajută la combaterea cancerului, îmbunătățesc funcția hepatică și gastro-intestinală. Boabele normalizează metabolismul, protejează împotriva diabetului și a bolilor cardiovasculare. Fructele elimină inflamația din vase, îmbunătățesc circulația și tensiunea arterială și întăresc inima datorită conținutului de potasiului. Combate demența și dezvoltarea bolilor neurodegenerative – Parkinson și Alzheimer. Boabele previn degenerescența maculară și cataracta și îmbunătățesc vederea și sănătatea ochilor.

Suc de Aronia pentru sănătatea femeilor

Sucul de Aronia oprește distrugerea celulelor la pacienții cu cancer de sân înainte și după operație, precum și în diferite stadii ale tratamentului cancerului. Polifenolii din fructele de pădure opresc răspândirea celulelor canceroase în colul uterin și ovare. Boabele sunt utile femeilor însărcinate, deoarece alimentează organismul cu vitamine și ajută la toxicoză.

Suc de Aronia și tensiunea arterială

Inflamația cronică duce la boli cardiovasculare. Aronia este bogată în substanțe antiinflamatoare care normalizează nivelul tensiunii arteriale. Consumul de suc de Aronia ajută la scăderea nivelului de colesterol și la eliminarea vaselor de sânge în tratamentul hipertensiunii. Consumul de suc de Aronia trebuie făcut conform instrucțiunilor. Nu consuma în exces, deoarece abuzul duce la efectul opus.

Articolul Anterior

Ce trebuie să știi despre construcțiile industriale?

Articolul Urmator

Cum puteti curata o lustra rapid?

Cele mai populare