Top 21 Seriale pe Netflix – Online în 2020

Platforma de streaming Netflix oferă o mulțime de seriale pentru toate gusturile. Comedie, dramă, thriller, acțiune, aventură, seriale fantastice și science-fiction – orice îți dorești să vizionezi. Pentru a te ajuta să alegi serialul care să te țină în suspans în fiecare seară, am creat o listă cu cele mai populare seriale de pe Netflix, ideale pentru binge watching.

Stranger Things (2016)

Stranger Things este cu siguranță unul dintre cele mai vizionate seriale marca Netflix, un omagiu genial adus acestei epoci. Inspirată de Steven Spielberg, John Carpenter și Stephen King, povestea din Stranger Things are loc în anii ‘80 într-un orășel din Indiana. Când adolescentul Will dispare fără nicio explicație, mama sa Joyce (Winona Ryder), șeriful (David Harbour) și prietenii lui Will sunt nevoiți să ia în considerare cea mai ciudată posibilitate – că există o lume paralelă populată de monștri și demoni. Pe lângă toate acestea, agenții guvernamentale secrete și forțe supranaturale întunecate aduc suspansul la cote maxime.

Money Heist / La Casa de Papel / Fabrica de bani (2017)

La Casa de Papel a devenit cel mai urmărit serial în care nu se vorbește limba engleză. De-a lungul celor patru sezoane disponibile de Netflix, publicul are parte de acțiune, răsturnări de situație, suspans la cote maxime și povești intense de dragoste.

Un om misterios, El Profesor (Profesorul), planifică cea mai mare lovitură de stat din istoria Spaniei. Pentru a realiza planul ambițios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilități. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, ei au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care sunt nevoiți să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale Poliției.

Peaky Blinders (2013)

Acțiunea din Peaky Blinders are loc la începutul anilor 1920 în Anglia, după Primul Război Mondial, urmărind povestea unei familii de gangsteri. În cartierele orașului Birmingham, veteranul Thomas Shelby conduce propria sa bandă „Peaky Blinders”, numită astfel deoarece membrii bandei ascundeau lame mortale în șepcile pe care le purtau în timpul jafurilor. Actorul Cillian Murphy joacă impecabil, iar distribuția este completată de Tom Hardy, care are câteva apariții de mare efect în sezoanele 2 și 3. „Peaky Blinders” este un serial intens, dramatic, violent, care creează dependență.

Sex Education (2019)

Această comedie britanică este un adevărat deliciu. Sex Education aduce în prim-plan studenții, părinții și profesorii de la Moordale Secondary School, iar tânărul Butterfield îl interpretează pe Otis, fiul terapeutului sexual Dr. Jean Milburn (Gillian Anderson). El face echipă cu Maeve (Emma Mackey) pentru a-și deschide propria clinică de educație sexuală în școală și pentru a ajuta colegii studenți cu diverse probleme.

Sex Education este un serial amuzant și empatic ce explorează în profunzime problemele actuale ale adolescenților pe tema identității sexuale și a cunoașterii de sine.

The Witcher (2019)

The Witcher este o adaptare fantastică, bazată pe cărțile cu același nume scrise de Andrzej Sapkowski și transformate ulterior într-o trilogie de jocuri video excelente. Geralt din Rivia este un vânător de monștri mutant, care își urmează destinul într-o lume haotică în care, adesea, oamenii se dovedesc a fi mai răi decât bestiile.

Deși a fost adesea comparat cu Game of Thrones, The Witcher nu încearcă să fie un serial „de prestigiu”, dar este revigorant, ușor de urmărit și plin de aventuri fantastice. Primul sezon ne oferă posibilitatea de a ne familiariza cu personajele, de a înțelege motivațiile acestora și de a cunoaște universul fantastic în care se desfășoară acțiunea. Dacă vi se pare dificil să urmăriți structura neobișnuită de sărituri în timp, puteți să consultați cronologia The Witcher pentru a afla mai multe detalii.

Vikings / Vikingii (2013)

Serialul istoric Vikings ne transportă în lumea brutală și misterioasă a lui Ragnar Lothbrok, un războinic viking care tânjește să exploreze și să cucerească țărmurile îndepărtate de peste ocean. Povestea, inspirată pe alocuri din realitate, continuă să țină fanii în suspans chiar și după 6 sezoane, iar decorurile, costumele și elementele imprevizibile garantează o experiență vizuală uimitoare.

The Good Place / Locul bun (2016)

Dacă sunteți în căutarea unui sitcom inteligent presărat cu elemente fantastice, The Good Place este serialul ideal. Eleanor (Kristen Bell) moare și ajunge în Rai, dar totul se dovedește a fi doar o eroare administrativă. În timpul vieții, Eleanor nu a dat dovadă de generozitate, compasiune sau alte calități ce ar putea să o recomande drept rezident al Paradisului numit The Good Place.

Disperată să nu fie trimisă în „The Bad Place”, Eleanor încearcă să își corecteze comportamentul în viața de apoi, cu ajutorul lui Chidi, un profesor de filosofie etică și morală. În fiecare episod avem ocazia de a studia învățăturile unor filosofi celebri precum Aristotel, Kant sau Nietzsche, dar și cum putem aplica aceste teorii în societatea modernă.

Black Mirror / Oglinda neagră (2011)

Black Mirror este un seria antologie SF care explorează un viitor apropiat tehnologizat și pervertit. Aici se ciocnesc cele mai mari inovații și cele mai tenebroase instincte ale omenirii. Fiecare episod este independent și prezintă o poveste unică, dar subiectul este același: efectele tehnologiei asupra vieții umane. Uneori, acest lucru poate fi pozitiv, dar, de obicei, toate episoadele prezintă o viziune distopică. Așadar, Black Mirror trage un puternic semnal de alarmă asupra dependenței noastre de tehnologie, aducând în prim-plan omul, robotul și eterna întrebare: cine controlează pe cine? Fiecare episod al show-ului este independent, așadar le puteți urmări în ordine aleatorie.

Orange is the New Black (2013)

Cele mai citite articole

Orange is the New Black prezintă povestea lui Piper Chapman (Taylor Schilling), o newyorkeză privilegiată care ajunge la închisoare pentru o infracțiune din trecut. Chapman este forțată să renunțe de stilul său luxos de viață, fiind aruncată într-o închisoare de minimă securitate. Din prima ei zi în închisoare până la ultima – și dincolo – haosul o urmărește. Așteptați-vă la droguri, moarte, sex și încercări de evadare.

BoJack Horseman (2014)

Serialul de animație BoJack Horseman prezintă viața actorului ratat  BoJack, care se luptă cu alcoolismul, relațiile toxice și problemele familiale. La granița dintre comedie și dramă, serialul este pe cât de emoționant, pe cât de deznădăjduitor. Pentru cei care sunt îngrijorați că serialul ar putea fi prea întunecat pentru ei, nu vă temeți. Există mult umor slapstick, jocuri de cuvinte și animație originală pentru a menține totul echilibrat.

House of Cards / Culisele puterii (2013)

House of Cards este un serial politic, iar acțiunea se desfășoară în Washington, D.C. Protagoniștii sunt congresmanul democrat Frank Underwood (Kevin Spacey) și soția sa ambițioasă, Claire Underwood (Robin Wright). Frank urmează să fie numit secretar de stat, așa că inițiază un plan elaborat pentru obținerea puterii, ajutat de Claire. Serialul tratează teme precum pragmatism nemilos, manipulare, trădare și putere.

Mindhunter (2017)

Mindhunter este bazat pe romanul cu același nume scris de John Douglas și prezintă viața unor agenți FBI care, la sfârșitul anilor ’70, dezvoltă criminalistica prin abordarea de tip psihologic. Protagoniștii  intervievează ucigași în serie celebri în cadrul unor întâlniri extrem de tensionate. Dacă sunteți în căutarea unui serial thriller care să vă șocheze și să vă țină în suspans, nu trebuie să ratați Mindhunter.

Dark (2017)

Serialul SF “Dark” este primul serial original Netflix în limba germană, dar nu vă faceți griji, pentru că există opțiunea de dublare în limba engleză. “Dark” prezintă o legătură secretă, un adolescent dispărut și o peșteră înfricoșătoare. Aceste elemente mai degrabă stabilesc vibrația întunecată ce va acapara restul episoadelor. Ceea ce inițial pare a fi o investigație simplă și misterioasă se transformă rapid într-un complot ambițios de călătorie în timp, cu puternice încărcături emoționale. Titlul este cât se poate de potrivit.

Tiger King / Regele tigrilor (2020)

Mini-seria Tiger King este unul dintre cele mai stranii documentare pe care le vei urmări vreodată. Eric Goode filma un documentar despre comerțul cu reptile când a întâlnit un tip cu un leopard de zăpadă în spatele dubiței sale. A petrecut următorii cinci ani în cadrul comunității de feline mari din Statele Unite, unde există mai mulți tigri în captivitate decât există în sălbăticie. Acest serial documentar conține șapte episoade care explorează disputa dintre un proprietar al grădinii zoologice din Oklahoma și un activist pentru drepturile animalelor.

Better Call Saul (2015)

Better Call Saul” prezintă evenimentele care au loc înainte de acțiunea din celebrul „Breaking Bad”, urmărind transformarea avocatului mărunt Jimmy McGill în imoralul Saul Goodman. În mod evident, este vorba despre modul în care Jimmy a devenit Saul, dar serialul oferă o mulțime de surprize, printre care se numără și povestea lui Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks). “Better Call Saul” prezintă mai ales relația lui Jimmy cu fratele său, Chuck McGill, interpretat genial de Michael McKean. Diferențele lor inerente de personalitate creează dramă pe parcursul mai multor sezoane.

The Umbrella Academy (2019)

Netflix a demonstrat că nu a avut nevoie să colaboreze cu Marvel pentru a crea un serial de succes cu supereroi. The Umbrella Academy este adaptarea unei serii de benzi desenate în care câțiva frați cu abilități speciale se reunesc după ce tatăl adoptiv este ucis. Totul se complică în momentul în care frații se confruntă cu o posibilă apocalipsă. Cu o distribuție excelentă, care îi include pe Ellen Page și Robert Sheehan, acest serial distractiv și relaxat aproape compensează lipsa unui nou conținut Marvel de pe Netflix.

The Dark Crystal: Age of Resistance / Cristalul Întunecat: Epoca rezistenței (2019)

Prequel al filmului clasic The Dark Crystal din 1982, serialul The Dark Crystal: Age of Resistance aduce lumea fascinantă a lui Thra pe micul ecran. Ca și predecesorul său, Age of Resistance este o fantezie care îți taie răsuflarea, rivalizând cu Game of Thrones în ceea ce privește intriga politică.

O altă lume și o altă epocă. Cristalul Adevărului, inima planetei Thra, este controlat de crudele și viclenele creaturi Skeksis, care folosesc puterea cristalului pentru a îndoi voința planetei și a subjuga membrii rasei Gelfling. Aceștia din urmă sunt creaturi blânde și generoase, care vor începe Epoca Rezistenței și vor zădărnici planurile stăpânilor malefici.

Glow (2017)

În Los Angeles-ul anilor ’80, o trupă de femei înființează un circuit de lupte numit GLOW. Serialul se concentrează asupra unui grup de „femei neconvenționale” care caută, pur și simplu, o pauză. Atunci când aceste actrițe wannabe răspund la anunț, ele sunt introduse în splendoarea de telenovelă a celui mai neînțeles sport din America: wrestling. Prin nimic altceva decât transpirație, lacrimi și voință de fier de a rupe lanțul inegalității, ele devin The Gorgeous Ladies Of Wrestling. GLOW face ceea ce foarte puține seriale reușesc: se dedică unui ansamblu puternic de actrițe și le oferă spațiul necesar să se desfășoare.

The Crown (2016)

The Crown este prima încercare Netflix de a produce o dramă britanică de prestigiu. Bugetul enorm al acestui serial are ca rezultat o luxoasă ilustrare a vieții reginei Elisabeta a II-a, interpretată pentru prima dată de Claire Foy, iar ulterior portretizată de Olivia Colman în sezonul 3. Chiar dacă aveți sentimente amestecate în ceea ce privește familia regală, acest spectacol de onestitate merită urmărit.

Ozark (2017)

Jason Bateman este un consilier financiar din Chicago care se mută împreună cu întreaga familie în munții Ozark din Missouri. Motivul? S-a implicat într-o schemă de spălare a banilor pentru cartelurile mexicane, iar acum are dificultăți. Atmosfera plină de suspans, vinovăție și situații ilegale amintește de Breaking Bad. Ozark este unul dintre cele mai populare seriale Netflix.

Dear White People / Dragi oameni albi (2017)

Dacă îți place analiza culturală cu o doză de umor, Dear White People este serialul pentru tine. Acesta navighează motivele complicate ale relațiilor interrasiale din America, în era post-Obama, dar nu încă în epoca post-rasism. Amuzant și inteligent, Dear White People nu este neapărat un atac la idealurile americane, cât mai ales un serial despre explorarea, explicarea, apărarea și expunerea problemelor cu care se confruntă oamenii de culoare din SUA.

Care sunt serialele tale preferate pe care le urmărești pe Netflix?

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum aleg cursul de calificare potrivit

Articolul Urmator

Filme si Seriale cu Vampiri: Top 15 Cele Mai Urmarite

Cele mai populare