Carne de pui este mult mai sanatoasa si mai gustoasa decat cea de porc. Are un continut redus de grasime, se prepara mai usor, este mai simplu de inclus in retete care ii pot uimi chiar si pe cei mai pretentiosi invitati. Pentru masa de Craciun sau pentru o cina in doi, in intimitatea locuintei, va puteti folosi de puiul de tara, crescut natural si cu o carne foarte frageda pentru a obtine un meniu cat mai interesant.
De exemplu, puteti pregati pui shanghai, o reteta delicioasa. Pieptul de pui se taie in felii cat mai lungi si subtiri, se amesteca puiul cu usturoiul pisat. Cat timp carnea sta cu usturoiul ne ocupam de sos, pune intr-un bol faina, 200 grame, jumatate linugrita de boia dulce, praf de curry la fel, busuioc uscat, piper macinat, sare, in aceleasi cantitati.
Cele mai citite articole
Carnea se trece prin acest amestec pentru pui shanghai, bucatile de carne condimentate se trec prin trei oua batute bine. In alt bol se amesteca 250 grame pesmet cu susan, doar 50 de grame, se pune si sare si puiul se trece si prin aceasta compozitie.
Carnea ajunge rapid in tigaie, se prajeste pe ambele parti, puiul se scoate pe hartie pentru a lasa din grasime si a arata impecabil. Ideal ar fi sa avem o garnitura de legume marinate sau fierte, dar si o salata merge, alaturi de un sos bun si fresh. In cateva minute avem un preparat excelent, fara efort, simplu de facut, dar si mai simplu de mancat cu orice ocazie.
Puiul pregatit in aceasta maniera va fi deosebit de gustos, va fi usor de mancat si de asociat cu orice alte preparate bazate pe acelasi ingrediente. Avand o consistenta usoara, carnea de pui va fi usor de digerat, putem manca puiul la orice masa, la pranz sau seara. Ca sa iasa preparatul cat mai interesant ne putem juca cu aromele si condimentele in functie de preferinte, retetele clasice pot fi reinterpretate in foarte multe feluri pentru un plating deosebit si un gust impecabil.