O dantură perfectă aduce după sine atât sănătatea fizică, cât și psihică. Persoanele cu un zâmbet perfect sunt mult mai încrezătoare și au o stimă de sine mult mai ridicată, spre deosebire de cele al căror sănătate orală lasă de dorit. În același timp, este impedios necesar să avem grijă de dinții și gingiile noastre, deoarece în timp putem avea afecțiuni severe, dificil și costisitor de tratat. Dacă vrei o dantură perfectă, iată tot ce trebuie să știi.
Nu te teme de aparatul dentar
Chiar dacă ai o vârstă mai înaintată, poți beneficia în continuare de tratamentul cu aparat dentar. Mijloacele moderne sunt foarte performante, așa că vei putea opta chiar și pentru un aparat dentar invizibil. Desigur, dacă este vorba despre pretul aparatului dentar, cel invizibil este mai scump decât varianta clasică, din metal.
Zâmbetul perfect rapid, cu fațete dentare
Fatetele dentaresunt o varianta rapidă prin care poți obține zâmbetul perfect. Acestea se montează deasupra dinților și nu mimeaza în totalitate forma dinților. Astfel, strungăreața, dinții prost aliniați și alte ocluzii se pot acoperi cu ajutorul fațetelor.
În afară de poziția perfectă pe care o poți obține rapid, mai au și avantajul de a avea culoarea pe care ți-o dorești. Dacă vrei dinți albi imaculați, ai această variantă, dar se pot alege și într-o culoare normală, dacă ești adeptul lui aspect natural.
Curățare profesională și igienă corectă
Igiena corectă este de la sine înțeles esențială în obținerea și menținerea unei danturi perfecte. În primul rând, este impedios necesar să te speli pe dinți de două ori pe zi, dar nu trebuie să uiți nici de ața dentară și de apa de gură. Trebuie să menționăm și că periajul trebuie făcut corect. Descoperă ce periuță de dinți ți se potrivește, apoi ai grijă să te speli cum trebuie. Periajul corect presupune mișcări de sus în jos, pentru că în acest mod de asiguri că reziduurile de pe dinți nu ajung în gingie.
În același timp, curățările profesionale o dată la șase luni sunt și ele obligatorii. La periajul normal nu reușești să înlături depunerile de placă și de tartru în mod complet, iar în timp, acestea dăunează dinților și gingiilor. În cadrul unei programări la medicul stomatolog, te poți interesa și de variantele de albire pe care le ai.
Renunță la fumat
Fumatul este cunoscut pentru efectele sale nocive asupra corpului, iar cavitatea bucală este și ea afectată sever de acest obicei. Dinții se vor colora, iar gingiile devin mai sensibile din cauza nicotinei, iar din această sensibilitate poate deriva gingivita și mai târziu chiar și parodontoza.
Atunci când nu ești sigur care este cea mai bună opțiune de tratament pentru tine, dar vrei să ai o dantură impecabilă, programează o vizită la stomatolog. Acesta îți va înțelege nevoile și stilul de viață și va crea un plan de tratament specializat.