Nașterea unui copil este un eveniment special în viața oricărei familii. Primele zile din viața pruncului îi fac pe părinți să se simtă mândri și bucuroși peste măsură. Totuși, caruselul emoțiilor nu se încheie aici pentru că urmează un eveniment la fel de special – botezul.
Sunt foarte multe lucruri de care părinții trebuie să țină cont în organizarea evenimentului, astfel încât să se bucure de o petrecere reușită și memorabilă. Iar dacă botezul se organizează fără ajutor specializat, atunci nivelul de stres crește considerabil. Tocmai din acest motiv am creat o listă cu etape care să îi ajute pe tinerii părinți să organizeze un botez elegant, dar în același timp distractiv pentru rude, prieteni și alți invitați.
Alegerea bisericii
Cel mai important lucru pe lista de to do este alegerea bisericii unde vreți sa aibă loc ceremonia religioasă. Puteți alege una la care aveți deja duhovnicul, dar și ținând cont de alte criterii, precum: proximitatea locației, disponibilitatea preotului sau modul de desfășurare al botezurilor în respectiva biserică.
Alegerea datei și a orei botezului
Și în acest caz trebuie să țineți cont de mai multe criterii. Cele mai multe vor fi clarificate după o discuție cu preotul – sunt oameni care nu agreează ideea de a organiza un botez în zile de post sau de mare sărbătoare. Astfel, data botezului va fi influențată de disponibilitatea preotului și a bisericii, dar și de cea a restaurantului/localului unde vreți să organizați petrecerea.
Alegerea nașilor
Când alegem nașii la acest eveniment trebuie să ne gândim la o decizie pe termen lung și cu o importanță deosebită în viața viitorului creștin. Nașii vor fi părinții spirituali ai copilului, deci îi vor fi alături întreaga viață, motiv pentru care trebuie să fie un model pentru acesta.
Alegerea restaurantului
Cu cât veți acorda mai mult timp pentru selectarea acestuia, cu atât petrecerea va fi mai reușită. Data nașterii copilului și numărul de invitați vor limita opțiunile, deci vă va fi mai ușor să faceți o alegere. Primul pas este să vizitați restaurantele selectate și să testați meniul ce urmează a fi servit la botez. Totodată, ar trebui să țineți cont și de facilitățile pe care locația le oferă, astfel încât cei mici să își petreacă timpul jucându-se, oferindu-le părinților un moment de respiro.
Lista de invitați
Cele mai citite articole
Așa cum am menționat și mai sus, alegerea restaurantului trebuie să se facă în funcție de numărul de invitați estimativ. Abia după ce ați luat decizia de a alege un anumit restaurant puteți trece la întocmirea efectivă a listei; de bun simț ar fi să îi întrebați și pe nași dacă vor să invite persoane din partea lor.
Pregătirea invitațiilor
După ce ați rezervat biserica și restaurantul nu vă mai rămâne decât să treceți la realizarea invitațiilor de botez. Online vei găsi o multitudine de firme care se ocupă de acest lucru, de la conceperea și editarea, până la printarea acestora. Alege-ți un mesaj simplu, concis, iar ca decorațiune puteți opta pentru tulle colorat – roz pentru fetițe, albastru pentru băieți.
Pregătire și degustare meniu
Față de meniul de nuntă, cel de botez implică mai multă libertate de alegere. Recomandate sunt meniurile tradiționale, însă este important să nu uitați de cele special create pentru copii sau persoanele vegetariene.
Decorațiunile pentru botez
Și în acest caz atenția la detalii este primordială. Puteți opta pentru baloane colorate, dar și pentru numele copilului realizat din polistiren sau lemn, care să fie așezat în aproprierea photo corner-ului.
Servicii foto-video și muzică
Imortalizarea celor mai importante momente ale botezului prin fotografii și filmări vă ajută să păstrați întotdeauna amintiri frumoase. De aceea trebuie să vă asigurați că angajați o echipă profesionistă, care să imortalizeze momentele de la biserică, dar și pe cele de la restaurant.
Evident, și muzica este importantă. Puteți să optați pentru o formație live sau chiar pentru un DJ pus pe distracție – va fi și mult mai ieftin.