Masa la iarbă verde: 4 ponturi pentru gătitul în aer liber

Odată cu venirea anotimpului cald, nevoia de relaxare și aer curat ne face să ieșim în natură. Puține lucruri sunt mai frumoase într-o zi de weekend decât o masă la iarbă verde alături de familie sau prieteni. Pentru a avea o ieșire reușită, calitatea mâncării este esențială. Dacă micii, friptura sau alte feluri nu ies bine, distracția nu este completă, oricât de bune ar fi compania și vremea. De aceea, trebuie să fii pregătit în acest sens, atât din punct de vedere al resurselor, cât și al metodelor de transport și gătire. Descoperă în continuare 4 ponturi pentru gătitul în aer liber care te vor transforma în cel mai bun bucătar outdoor.

  1. Planifică masa în detaliu

Planificarea mesei nu se referă doar la ce feluri de mâncare și câte porții vei găti, ci și la resursele și tehnicile necesare gătitului în aer liber. Fă o listă cu ceva timp înainte, care să te ajute atât la cumpătături, cât și la gătit. Ia în calcul că în aer liber nu ai chiuveta de acasă, așa că asigură-te că iei destulă apă, șervețele și cârpe de șters și adaptează meniul la specificul unei mese în aer liber. Nu vei putea lua tot dulapul din bucătărie, așa că stabilește ce vase și unelte sunt esențiale. Dacă faci grătar, adaugă pe listă cărbunii sau butelia de gaz, după caz.

  1. Pregătește ingrediente de acasă

Pentru a reduce dificultatea de a găti în aer liber și a câștiga timp pentru distracție, este bine să pregătești anumite ingrediente de acasă. Măsoară cantitățile, curăță și toacă legumele, porționează carnea și pregătește tot ce se poate pregăti la domiciliu. În acest fel și organizarea va fi mai facilă, iar munca de acasă îți va fi răsplătită cu mai multă relaxare. Ca să nu ai mult de transportat și organizat, planifică un meniu pe bază de ingrediente asemănătoare.

  1. Folosește gheață pentru a păstra alimentele perisabile

Dacă vrei să gătești preparate pe bază de carne, ouă și lactate la iarbă verde, ține cont că acestea sunt perisabile și ia toate măsurile pentru a le păstra la o temperatură optimă. Există 2 modalități prin care poți face asta:

  • Congelează totul înainte de plecare
  • Pregătește blocuri de gheață pe care să le pui în geanta frigorifică

Cele mai citite articole

Pentru a face gheață poți folosi pungi sau bidoane pe care le umpli cu apă. Deși o metodă simplă, așezarea ingredientelor perisabile în vecinătatea blocurilor de gheață este foarte eficientă. 

  1. Renunță de fum și funingine

Grătarul pe lemne sau cărbuni este cel mai folosit, dar nu este cel mai avantajos. Mâncarea gătită la cărbuni poate părea mai gustoasă decât cea făcută pe un grătar pe gaze sau electric, dar de multe ori mirosul de fum acoperă celelalte arome. De asemenea, nici nu este sănătos, arderea lemnelor și a cărbunilor eliberând substanțe toxice cu potențial cancerigen. Fumul și funinginea reprezintă o bătaie de cap și pentru curățenie. Deseori ne murdărim când facem grătar pe lemne sau cărbune și umplem mașina cu miros de fum. 

În plus, în multe locuri nu ai voie să faci focul, astfel că găsirea unor soluții alternative este obligatorie. Poți alege un grătar pe gaze care se alimentează cu butan sau propan. Încearcă un grătar electric dacă vrei ușurință în montare și control total asupra arderii. Grătarele electrice moderne au un design și o construcție specială, care ajută la obținerea unei savori apropiate grătarului clasic. 

Când vrei să gătești în aer liber este bine să știi cum îți poți face treaba mai ușoară. Ține cont de ponturile noastre și bucură-te de fiecare ieșire la iarbă verde.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai amuzante cadouri pentru copii

Articolul Urmator

Tipuri de lenjerii de corp – Cum le alegem pe cele mai potrivite?

Cele mai populare