La ce să fii atent când angajezi o echipă pentru montarea parchetului?

Montajul parchetului intr-o locuinta nu necesita neaparat ajutor specializat din partea profesionistilor, insa acesta este recomandat mai ales daca nu ai cunostintele necesare in domeniu. Daca te-ai hotarat ca vrei sa renovezi si ca ai nevoie de o echipa care sa se ocupe de montajul parchetului, ar trebui sa fii atent la cateva detalii care fac diferenta dintre amatori si profesionisti.

Fii atent la accesoriile folosite

Desi in prezent foarte multi mesteri merg pe ideea impamantenita de ”merge si asa!” in realitate ar trebui sa urmaresti putin modul de lucru al echipei cu care colaborezi. Specialistii stiu ca va fi nevoie de accesorii precum plinte si un prag de trecere pentru parchet care sa faca legatura cu alte camere.

Plintele sunt elemente de protectie, pentru ca ele fac o trecere subtila de la parchet la perete, iar pragurile de trecere fac legatura dintre camere, indiferent daca straturile de pardoseala sunt aceleasi sau sunt diferite. Ele functioneaza precum pragurile uzuale, numai ca au atat rol de etansare, cat si decorativ.

O echipa profesionista stie ca parchetul trebuie sa respire

Una dintre principalele probleme pe care le poti intampina este aceea ca unii ”specialisti” monteaza elementele de parchet pana la marginea peretelui, fara sa lase podelei posibilitatea de a respira. Din acest motiv, parchetul se poate umfla in zona mediana, pentru ca aerul nu mai are cum sa mai circule.

Asadar, daca vreodata observi ca mesterii se pregatesc sa tencuiasca zona de jonctiune dintre perete si parchet, ori daca monteaza parchetul prea aproape de perete, atunci ar trebui sa intervii si sa le atragi atentia sa lucreze corect si curat, pentru a te putea bucura de o lucrare realizata corespunator. 

O echipa specializata de profesionisti stie ca parchetul are nevoie de adaptare

Astfel, dupa ce ai cumparat parchetul, nu te grabi sa il montezi imediat, pentru ca acesta este realizat din lemn si este predispus variatiilor de volum, in functie de umiditate. Ce poti face, insa, este sa lasi parchetul cumparat pentru 24 de ore in camera in care acesta va fi montat, tocmai pentru a se adapta la umiditatea uzuala a camerei. Abia dupa asta vei putea monta parchetul fara sa risti ca acesta sa se umfle ca urmare a variatiilor de umiditate din aer.

O echipa de profesionisti va sti ca este nevoie de instalarea unei bariere de vapori

Intre placa de beton si parchet este nevoie sa se aplice o folie de protectie, care constituie, de asemenea, un strat izolator. Exista mesteri care uita de acest produs sau il instaleaza in mod incorect, drept pentru care ar trebui sa fii foarte atent la acest aspect atunci cand angajezi echipa ce urmeaza sa se ocupe de montarea pardoselii.

Atentie la asamblarea placilor

Parchetul nu este un strat de acoperire tocmai sensibil, insa in acelasi timp trebuie sa fii atent la felul in care muncitorii se ocupa de intregul proces. Va fi nevoie sa te uiti la felul in care acestia monteaza elementele in functie de nuanta si de finisaj. 

Faptul ca apelezi la o echipa specializata in montajul parchetului ar trebui sa faca lucrurile mai usoare pentru tine. Chiar si asa, este nevoie sa supraveghezi lucrarile si sa le oferi muncitorilor materiale de calitate cu care sa realizeze lucrarile. 

Un parchet calitativ, un adeziv puternic, folia de protectie si cunostintele necesare ar trebui sa fie primele instrumente cu care ar trebui sa vii inaintea muncitorilor, pentru a te bucura de o lucrare corect realizata.  

Articolul Anterior

Aspiratoarele de mașină – modele la prețuri accesibile

Articolul Urmator

Cancerul de prostata poate fi prevenit?

Cele mai populare