Dotări importante pentru hoteluri în vreme de pandemie

Pandemia a afectat o mulțime de domenii, însă unul cu precădere a fost pus pe butuci: cel hotelier. Odată cu restricționarea călătoriilor, de plăcere sau de business, unitățile de cazare au rămas goale, putând profita doar de anumite perioade în care restricțiile au fost lăsate puțin mai lejere. Măsuri de protecție au fost luate peste tot și managementul a încercat să se adapteze pentru a oferi condiții sigure de muncă pentru angajați dar și o cazare bună pentru clienți.

Pentru a nu fi închise de autorități, pensiunile și hotelurile au implementat măsuri de protecție foarte stricte, de la postere cu mesaje și sfaturi pentru o igienă corespunzătoare, până la diminuarea capacității de cazare și la stabilirea unor procese de curățenie și dezinfecție foarte bine puse la punct. Mai mult, administratorii au ales să vină cu dotări suplimentare pentru a asigura pe toți cei care le trec pragul că se vor simți în siguranță.

Dezinfectanți pentru suprafețe

Curățenia este unul dintre principalii factori pentru care persoanele aleg o unitate de cazare. De aceea, este foarte important ca personalul responsabil să fie foarte vigilent și să acorde o importanță poate mai mare decât până acum acestui aspect. Ștergerea prafului de pe mobilă și aparatura din cameră, curățarea băii și a chicinetei nu asigură și eliminarea bacteriilor și a diverșilor patogeni. Pentru a evita o contaminare a persoanelor cazate, se vor utiliza dezinfectanți profesionali pentru suprafețe, pentru podele, și pentru obiectele sanitare ce le asigură o ședere sigură, fără niciun risc.

Este indicat ca echipa de curățenie să urmeze un plan și regulament bine implementat, iar o igienizare completă se va realiza doar după plecarea oaspeților pentru a diminua contactul între aceștia și angajații hotelului, siguranța ambelor părți fiind extrem de importantă. 

Curățenia în spațiile comune se va efectua de mai multe ori pe parcursul unei zile, igienizându-se suprafețele atinse de multe persoane precum mânerele ușilor, butoanele lifturilor, tablete, ghișeul de la recepție și nu numai.

Băilor ar trebui să li se acorde o atenție sporită. Detergenții speciali curăță îndepărtând eficient depunerile de piatră și mulți au în compoziția lor și dezinfectanți. Astfel, de la lavoar, vasul de toaletă, faianță și gresie, totul va stăluci de curățenie iar utilizarea de către următorii oaspeți va fi sigură.

Dispenser pentru dezinfectant și săpun lichid

Cele mai citite articole

Consumabilele hoteliere trebuie să fie acompaniate, cu siguranță, și de dispensere potrivite. Pe bază de senzor, cu buton sau clapetă, acestea permit o reumplere ușoară, nu pot fi sustrase și permit o economie deoarece rezervele au prețuri avantajoase, se eliberează o cantitate mică de dezinfectant sau săpun lichid, dar potrivită pentru o spălare eficientă. Datorită sistemului său, acestea permit utilizarea soluției de curățare până la ultima picătură. Dozatoarele cu senzor pentru săpun lichid sau dezinfectant sunt perfecte dacă nu se dorește să se intre în contact deloc cu aparatul. 

Dispenserul este potrivit și pentru șampon și gel de duș. 

Produse profesionale de curățenie precum lavetele din microfibră, bureții, mănușile de protecție trebuie să fie folosite doar în anumite locuri. Spre exemplu, laveta cu care s-a șters televizorul și mobila în cameră nu se va folosi și la spălarea băii și a toletei pentru evitarea unei contaminări încrucișate cu microbi. Sănătatea angajaților și a oaspeților este prioritatea numărul unu pentru toți hotelierii.

Dezinfectanți de mâini

De la intrare, toți cei care îți trec pragul trebuie să își dezinfecteze mâinile pentru a diminua șansele infectării și, de aceea, amplasarea unor stații pentru dezinfectanți este esențială. Atât în lobby, la restaurant și băile comune, dispenserele nu ar trebui să lipsească. Dezinfectanții pentru mâini trebuie să fie avizați de către Ministerul Sănătății, să fie folosiți conform indicațiilor producătorului. 

Grijă pentru oaspeți încă de la intrare

Traficul poate fi intens în unele hoteluri și, de aceea, se vor folosi doar intrările principale, iar oaspeților le va fi luată temperatura la intrare. De asemenea, vor fi dispuse covorașe antibacteriene pentru diminuarea microbilor de pe încălțăminte. Acestea sunt niște folii adezive care vor fi schimbate imediat ce își pierd din aderență. În cazul în care cineva prezintă o temperatură ridicată, va fi îndrumat către o cameră de oaspeți pentru a nu intra în contact cu alte persoane sau va fi îndrumat către cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri suplimentare. Purtarea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți cei care intră în unitatea de cazare. 

Pe lângă grija privind sănătatea angajaților și a turiștilor, managementul trebuie să eficientizeze și costurile, mai ales în această perioadă în care gradul de ocupare este limitat. De aceea, alegerea unui furnizor de încredere pentru produsele profesionale de curățenie precum IgienaPHS este extrem de importantă, reușind să echilibreze o serie de cheltuieli. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Importanța instruirii în marketing digital

Articolul Urmator

Iti faci griji cu privire la costul intretinerii masinii?

Cele mai populare