La varsta a treia dintii nu ne mai putem baza atat de mult pe dantura noastra. Apar afectiuni ale gingiei, dintii nu mai sunt atat de bine fixati, incep sa se miste si singura solutie ramane o vizita la stomatolog pentru o decizie cat mai buna in privinta danturii.
De cele mai multe ori dintii vor trebui scosi, rand pe rand, pentru a lasa loc unor proteze dentare. Proteza dentara e o solutie la indemana oricui, e simplu de pus in practica si foarte stabila si rezistenta pe termen lung. Practic ai dinti ca la 20 de ani, desi ai peste 70-80 de ani. Protezele sunt usor de curatat, se pot fixa cu paste speciale pentru a nu se desprinde in timpul meselor, sunt din diverse materiale, fiind alese in functie de bugetul fiecarui pacient.
Cele mai citite articole
Cu o estetica buna si foarte confortabile noile tipuri de proteze dentare pot fi totale si partiale, daca mai exista dinti de sprijin ce nu trebuie scosi. La o proteza totala fixarea e pe gingii, baza superioara a protezei de sus acopera cerulgurii, proteza inferioara e sub forma de potcoava. Pentru cine nu vrea sa astepte luni bune pana la vindecarea locurilor de extractie se poate apela la o protezare totala imediata, dupa ce se ia un mulaj.
Protezele partiale au cadru metalic atasat de dintii ramasi in cavitatea bucala, sunt o alternativa la celebrele punti dentare. Stomatologul va lua si amprenta muscaturii pentru protezarea profesionista si exacta, se aleg si forma si culoarea noilor dinti, se fac probe, iar la final are loc fixarea, montarea. Din acel moment trebuie sa ai grija de proteze, sa le igienizezi, sa le fixezi mereu cu creme speciale si sa revii la controale daca apar neplaceri.
Pe langa estetica si o viata normala chiar daca nu mai sunt dinti in cavitatea bucala, proteza va ajuta sa vorbiti corect, sa va faceti intelesi mai usor si sa aveti mereu o baza pentru o muscatura corecta si o „asezare” naturala a oaselor faciale si a musculaturii.