Cum in ultimii ani se pune tot mai mult accentul pe aspectul estetic placut al locuintei, dar si pe confortul oferit de aceasta, amenajarea bucatariei beneficiaza de o atentie speciala. In plus, oamenii isi doresc sa fie cat mai placuta, mai ales ca este una dintre camerele in care se petrece mult timp dintr-o zi.
Drept urmare, o tendinta tot mai populara in randul romanilor este montarea de parchet laminat in bucatarie, care sa creeze o continuitate cu restul casei, dar sa ofere si o atmosfera calda, specifica lemnului. Totodata, va contribui la crearea unui design modern, usor de integrat indiferent de stilul sau modelul mobilei alese.
Care sunt avantajele parchetului laminat in bucatarie?
Desi exista anumite retineri in a alege parchetul laminat pentru bucatarie, acesta are numeroase avantaje care il fac sa fie potrivit pentru aceasta incapere a casei. In primul rand, are un pret avantajos si este usor de montat, ceea ce face ca finalizarea proiectului de amenajare a bucatariei sa nu dureze mult.
De asemenea, parchetul laminat este durabil – garantia pentru acest tip de pardoseala fiind intre 7 si 25 de ani, in functie model – si usor de intretinut, curatarea sa fiind foarte usor de realizat, prin simpla aspirare si stergerea cu o carpa uscata sau umezita cu o solutie speciala pentru parchet.
Si aspectul estetic are un rol important, deoarece parchetul poate fi gasit intr-o mare varietate de modele si culori, astfel incat sa se potriveasca in orice situatie si stil de amenajare.
Dezavantajele parchetului laminat in bucatarie
In ciuda numeroaselor avantaje de care se pot bucura cei care aleg parchetul laminat pentru bucatarie, acest tip de pardoseala are si o serie de dezavantaje, cum ar fi:
- umiditatea foarte ridicata si persistenta va duce la deteriorarea parchetului;
- este necesar sa se aleaga un parchet laminat pentru trafic intens, de preferat cu o grosime de aproximativ 10 mm, care are si un pret mai ridicat;
- nu exista solutii pentru a-i reda aspectul initial, cum ar fi slefuirea sau refinisarea acestuia, ca in cazul pardoselii din lemn.
Toate acestea trebuie puse in balanta pentru a lua cea mai potrivita decizie pentru bucatarie.