Cum te pregătești pentru interviul de angajare?

Interviul de angajare rămâne cea mai importantă etapă în obținerea unui job – ar fi păcat să treci cu bine de restul testelor și să pici chiar proba interviului. Așa că, în cele ce urmează te vom învăța în câțiva pași simpli cum să excelezi din toate punctele de vedere la interviul pentru jobul pe care ți-l dorești atât de mult.

Analizează compania și fișa postului.

Dacă procesul de recrutare pentru job-ul pe care ți-l dorești implică doar prezentarea CV-ului și interviul de angajare, fără alte probe suplimentare, ar fi bine să îți faci temele și să analizezi compania din toate punctele de vedere. Vezi care sunt valorile lor, caută păreri de la foști sau actuali angajați, citește cu atenția fișa postului. Când sunt toate elementele clare, modifică CV-ul astfel încât să scoți în evidență toate atuurile pe care le ai și care ar aduce un plus companiei. Bineînțeles, nu ne referim la falsificarea CV-ului, ci doar la o reorganizare astfel încât angajatorul să vadă imediat că poți aduce plus-valoare. După ce ai finalizat CV-ul, scrie și o scrisoare de intenție (vezi aici scrisoare de intentie model) pentru a-ți exprima seriozitatea și dorința de a intra în echipă.

Ai grijă la ținută.

Nu este suficient doar să pregătești răspunsurile la intrebari interviu angajare, ci trebuie să te prezinți la interviu cu o ținută profi și o atitudine pe măsură. Ținuta trebuie să vorbească pentru tine, iar în acest sens îți recomandăm să te îmbraci pentru jobul pentru care vrei să aplici. Mai exact, dacă aplici pentru un post la bancă, ținuta ta ar trebui să fie una office, dacă țintești un job în lumea moderi, ținuta trebuie să reflecte simțul tău creativ și fashion. Prima impresie contează, așa că, pregătește-ți ținuta pentru interviu măcar cu o seară înainte. Nu uita nici de postură și de atitudine!

Pregătește-te să răspunzi la întrebări

Răspunsurile la întrebări cântăresc cel mai mult în cadrul unui interviu, deci ar fi bine să nu fii luat prin surprindere. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări pe care angajatorii le pun (indiferent de domeniul de activitate sau de job):

  • În ce circumstanțe ai plecat de la jobul anterior? – Această întrebare este una capcană, iar sfatul nostru este să nu îți vorbești fostul angajator de rău. Poți eventual să menționezi faptul că simțeai că nu mai aveai cum să evoluezi în acel mediu sau că îți doreai o schimbare.
  • De ce crezi că ești potrivit pentru acest job? – Înainte de a răspunde la această întrebare, nu uita că ”lauda de sine nu miroase a bine”. Alege câteva calități pe care le ai și vorbește despre ele în contextul acestui job, mai exact, cum crezi că aceste calități vor aduce un plus companiei.
  • Care este cel mai mare defect pe care îl ai? Evită răspunsurile de tip ”Sunt perfecționist”, ”Pun prea mult suflet în ceea ce fac”, ”Tind să muncesc prea mult”, etc.
  • Care sunt hobby-urile tale? – Acest răspuns îi va oferi o imagine de ansamblu asupra personalității tale.
  • Cum gestionezi situațiile dificile sau tensionate? – Este important să îi arăți angajatorului că nu te pierzi cu firea și găsești rapid soluții la probleme.

Dacă urmărești acești pasi și adopți o atitudine profesionistă și optimistă, cu siguranță vei trece cu bine peste orice interviu de angajare și vei primi jobul mult dorit. Îți dorim mult succes!

Articolul Anterior

Cum te ajută soluțiile POD să ai control asupra livrărilor din depozit

Articolul Urmator

Embolizarea fibromului uterin: Cum se realizeaza si cum te pregatesti de procedura

Cele mai populare