CUM PROCEDEZI DACĂ ÎȚI MOARE O RUDĂ ÎN STRĂINĂTATE?

Există reguli stricte consfințite de lege în materie de repatriere decedați.

Reguli de repatriere în România a unei persoane defuncte

Dacă un membru al familie tale, cetăţean român, a decedat în străinătate, iată ce este important ca să știi:

Decesul respectivei persoane trebuie mai întâi înregistrat la autorităţile locale din ţara unde a murit. În acest sens, trebuie spus că decesul unui cetățean român poate fi înregistrat şi la ambasada sau la consulatul României din acel stat, cu specificația că această procedură nu este obligatorie.

Totuși, dacă se alege varianta a doua, în cazul în care ambasada/ consulatul României sunt înștiințate despre deces de autorităţile locale ale țării respective, reprezentanții instituției noastre (ambasadă/consulat) au obligația de a sesiza cu celeritate Ministerul Administraţiei şi Internelor din România, care, prin reprezentanții săi, vor anunţa familia asupra decesului persoanei în cauză care are cetățenia română.

În acest caz, se eliberează persoanelor îndreptățite de către ambasadă sau consulat un certificat de deces românesc.

Trebuie însă precizat faptul că eliberarea certificatului de deces amintit se poate face numai pe baza unui act de deces eliberat iniţial de autorităţile locale din ţara respectivă, precum şi pe baza altor documente prevăzute de legislaţia română.

Dacă înregistrarea decesului nu s-a făcut la ambasadă sau consulat, atunci certificatul de deces românesc va fi eliberat doar în România, de către autorităţile competente, în baza certificatului de deces emis de forul străin competent şi a altor documente strict prevăzute de legislația noastră în domeniu.

O situație de excepție este aceea în care decesul a fost cauzat de o acţiune violentă. Atunci fiind vorba de o anchetă desfășurată de poliția din țara respectivă care poate să se prelungească, automat se poate întârzia și procedura de transport în țară a corpului persoanei cu cetățenia română decedate în străinătate.

Pentru un astfel de transport mortuar există firme ce oferă servicii de repatriere decedați. Aceste case funerare care se vor ocupa cu profesionalism de aducerea în țară a sicriului cu trupul neînsuflețit și organizarea înmormântării în cele mai mici detalii. Trebuie spus că ele dețin o autorizare specială pentru a putea efectua astfel de transporturi mortuare internaționale.

Casa Funerare Ghica oferă cele mai bune servicii de repatriere decedați

Casa Funerară Ghica este o firmă de pompe funebre din București extrem de cunoscută, care are program non-stop și la care poți să apelezi de îndată ce afli de decesului unei persoane dragi în străinătate.

Reprezentanții Funerare Ghica va lua prompt legătura cu omologii săi din țara în care s-a produs tragedia, pentru ca aceștia să pregătească transportul mortuar special. Între timp, se va întocmi toată documentația necesară pentru ca defunctul respectiv să fie adus în deplină legalitate în țară.

Dacă se alege varianta unui zbor cu avionul, după ce sicriul va ajunge în zona cargo a Aeroportului Internațional “Henri Coandă” din Otopeni, va fi preluat și apoi transportat la capelă și ulterior la cimitir pentru inhumare ori la crematoriu pentru incinerare, după cum s-a stabilit cu aparținătorii.

În această perioadă, a pandemiei de coronavirus, pentru repatrierea persoanelor române decedate este necesar atât acordul autorităților, dar și al instituției de sănătate publică din țara în care s-a produs moartea acestora.

Pentru transportarea în România, este necesară aprobarea oficiului consular al României sau ambasadei din țara respectivă, dar și o declarație de primire din partea administrației cimitirului în care va avea loc înhumarea.

Aducerea cadavrului se va face după niște reguli speciale, așa încât să se asigure toate măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu Sars-Cov-2.

Casa Funerare Ghica poate face repatrieri decedați din: America, Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania.

Dacă ai nevoie de asemenea servicii de pompe funebre acum, în plină stare de alertă generată de coronavirus, apelează cu încredere la ei!

Articolul Anterior

Sindromul de tunel carpian: ce inseamna si ce solutii exista

Articolul Urmator

Cum alegem verigheta în funcție de inelul de logodnă?

Cele mai populare