Cum organizezi un picnic reușit

Un picnic poate fi o idee bună de a-ți petrece weekendul alături de cei dragi, departe de agitația de la terasele și restaurantele din oraș. Pe lângă faptul că te bucuri de o masă delicioasă, atunci când mergi la picnic ai ocazia de a te relaxa în aer liber și de a savura câteva clipe de liniște și intimitate, în mijlocul naturii. Însă, pentru a organiza un picnic reușit, trebuie să urmezi câțiva pași esențiali, așa că iată câteva detalii de care ar trebui să ții cont.

Verifică prognoza meteo

Un picnic cu ploaie și vânt nu este pe placul nimănui. Așa că dacă vrei să îți aduni prietenii la un picnic reușit și să vă bucurați de momente frumoase împreună, ar fi ideal să verifici înainte prognoza meteo, astfel încât să planifici această ieșire la iarbă verde într-o zi însorită.  De asemenea, ar trebui să te asiguri că temperaturile nu sunt nici extrem de ridicate, pentru că mâncarea se va altera destul de repede dacă va fi ținută la căldură. 

Alege o locație

Un picnic poate avea loc în grădina unei case, la o masă în aer liber, sau într-o zonă cu multă verdeață, cum ar fi un parc, o poiană în pădure, sau chiar pe plajă sau pe malul unui lac.  Dacă vrei să organizezi și un meci de fotbal sau de volei cu prietenii, atunci poți alege varianta unui picnic la pădure, astfel încât să eviți zonele aglomerate și să te poți bucura de toată intimitatea de care ai nevoie.

Iar dacă vrei să mergi la un picnic alături de copii, atunci varianta unui parc ar fi mai potrivită, pentru că astfel cei mici își vor găsi mult mai ușor parteneri de joacă.

Totodată ar trebui să ții cont și de tematica picnicului. Îți dorești un picnic romantic și boem, alături de persoana iubită sau un picnic tradițional, organizat cu prietenii? 

Dacă vrei să ai parte de un picnic romantic, poți alege să mergi alături de persoana iubită pe malul unui lac, iar pentru o ieșire la iarbă verde cu prietenii, poți opta și pentru un picnic în grădină.

Pregătește-ți coșul pentru picnic

Pentru un picnic reușit ai nevoie de câteva lucruri esențiale, care nu ar trebui să-ți lipsească. Pe lângă mâncare și băuturi, în coșul de picnic ar trebui să ai farfurii, tacâmuri și pahare, dar și șervețele uscate și umede, saci de gunoi, un termos pentru ceai sau cafea, un tirbușon pentru o sticlă de vin și o pătură confortabilă. De asemenea, dacă vei transporta și alimente care ar trebui ținute la rece, poți opta pentru o geantă frigorifică. 

Pe lista de picnic poți adăuga și un set de boxe portabile JBL de la Mobino, o minge, cărți de joc sau rachete de badminton, pentru că întotdeauna un picnic este un prilej de distracție.

Pregătește meniul pentru picnic

În cazul unui picnic va trebui să pregătești un meniu de acasă, așa că trebuie să te asiguri că vei alege niște preparate care să rămână proaspete și să poată fi ușor de transportat. Spre exemplu poți opta pentru salate de legume cu ierburi aromate și sosuri simple, hummus sau guacamole, bruschete cu somon, roșii și busuioc sau mozzarella, chifle pufoase, lipii și nachos, dar și brânzeturi delicioase. Poți pregăti și câteva caserole cu fructe de sezon pe care să le poți consuma ușor, cum ar fi strugurii, merele, prunele sau caisele. Iar pentru desert poți aduce câteva brioșe, croissante, tarte sau felii de chec. Iar în privința băuturilor poți opta pentru limonadă cu mentă, sucuri naturale, ceai cu gheață, cidru sau apă.

Ia cu tine un kit de urgență

Atunci când iei masa în aer liber este indicat să îți iei câteva măsuri de precauție, iar cel mai bine ar fi să ai cu tine un kit de urgență, care să cuprindă un repelent pentru insecte, plasturi și comprese, loțiune cu factor de protecție, un dezinfectant, dar și pastile pentru stomac. 

Așadar, un picnic este o idee perfectă de a petrece mai mult timp alături de cei dragi, bucurându-te de o masă delicioasă și de aerul proaspăt. În plus, pentru a organiza o astfel de ieșire nu ai nevoie de un buget prea mare, ci doar de un loc potrivit, de vreme bună și de câteva preparate delicioase.

Articolul Anterior

Cum sa alegi produse de make-up de calitate

Articolul Urmator

Sfaturi de stil pentru sezonul nunților: Cum alegi încălțările

Cele mai populare