Cum asortezi culorile metalizate în outfituri diverse

Culorile metalice sunt „urmărite“ de multe prejudecăți. Se spune că se poartă doar la evenimente speciale. Se mai spune că sunt greu de asortat sau că sunt excentrice, la limita prostului gust. De fapt, culorile metalice sunt adevărate comori în garderobă, dacă știi cum să le folosești. Pentru că orice culoare metalică aduce elementul surpriză ținutelor la care o adaugi. Sunt doar câteva lucruri pe care trebuie să le ții minte și, odată ce le știi, nu vei mai renunța niciodată la ele.

Cum alegem culorile metalice

Majoritatea problemelor apar pentru că nu știm care dintre ele ni se potrivesc. La fel ca în cazul celorlalte culori, alegem în funcție de subtonurile pielii. Pentru tenurile calde se potrivesc auriul, bronzul, arămiul sau orice altă culoare din această gamă. Pentru tenurile reci, sunt recomandate argintiul, platina, cromul sau orice altă nuanță din acest spectru.

Cum afli ce subtonuri are tenul tău? Privește culoarea venelor tale într-o zona cu pielea subțire. Dacă au o tentă verzui, tenul tău este cald. În plus, la soare pielea ta se bronzează, nu se înroșește. Dacă venele tale sunt albăstrii sau vineții și te înroșești la soare, subtonurile tenului tău sunt reci.

Cum alegem piesele metalizate

Când îți alegi hainele sau accesoriile metalizate, ține seama de un lucru: echilibrul. Culorile metalice vor atrage, întotdeauna, privirea, ele asigurând punctul focal al ținutei. Nu alege niciodată croieli prea scurte, prea decoltate, prea mulate, prea încărcate. Ținuta ta este deja vizibilă. 

Fie că sunt accesorii, fie ca sunt piese de îmbrăcăminte, alege modele simple, care să evidențieze culoarea. Ține minte că restul ținutei complimentează piesa metalizată deci rămâi într-o gamă neutră, discretă cu restul pieselor vestimentare. Nu adaugă multe bijuterii, iar cele pe care le porți ar trebui să fie simple, clasice. 

Accesoriile în culorile metalice

Ai o rochie albastră pe care vrei sa o asortezi cu pantofi nude? Mai bine, încearcă niște pantofi în culori metalice. Sunt mult mai de efect. Pentru că, dacă te gândești bine, auriul, bronzul, argintiul sunt culori neutre sclipitoare. Acestea pot fi accesorii fermecătoare care aduc o notă de îndrăzneală și ludic ținutelor tale.

Având în vedere că vor face parte din garderoba ta de bază, răsfață-te cu accesorii de designer sau de brand, precum Zadig & Voltaire. Merită să investești în ele. Poșetele, clutch-urile și încălțămintea în auriu, bronz argintiu sunt salvarea pentru foarte multe ținute la care nu știi ce accesorii să asortezi. În funcție de modelul ales, le poți purta la ținute de zi, casual dar și la ținute de seară. 

Lasă loc hainelor metalice să strălucească

Dacă ți-ai cumpărat o fustă, o rochie sau o jachetă într-o culoare metalică, trateaz-o ca pe o piesa statement, ca pe o bijuterie. Adaugă culori neutre precum negru, alb, crem, bej sau roz pal. Axează-te, mai degrabă, pe texturi. Combină, de exemplu, un pulover alb pufos cu o fustă aurie sau o geacă de piele neagră cu o rochie argintie.  

Din același registru neutru fac parte și pantalonii denim. Aceștia devin un suport excelent pentru topurile sau jachetele în culori metalice. O pereche de jeans, o cămașă neagră și geacă sau un sacou într-o culoare metalică pot compune o ținută spectaculoasă, care poate fi purtată cu eleganță, de dimineață până seara. Nu aglomera aceste ținute cu prea multe accesorii. Less is more.

Poate că nu sunt prima sau cea mai confortabilă alegere, dar culorile metalice sunt un must în garderoba unei femei cu stil. E nevoie de încredere și curaj pentru a le purta. Pentru că sunt provocatoare, rafinate, elegante și chic în același timp. Depinde doar cum le asortezi. Atât. 

Articolul Anterior

Recomandări despre cămășile albe pentru bărbați

Articolul Urmator

Pariuri pe baschet – Ce ne spun cotele si cum trebuie alese pe un bilet?

Cele mai populare