Cum asiguri cea mai bună performanță pentru laptopul tău de gaming?

În prezent, persoanele pasionate de jocurile video au la dispoziție extrem de multe opțiuni ca să se distreze și să se relaxeze. Însă, ca să poată beneficia de o experiență intensă și fluidă au nevoie de un laptop de gaming performant. Un astfel de dispozitiv îți permite să te joci oriunde deoarece totul se află într-o carcasă compactă, așa că nu trebuie să-ți mai faci griji pentru monitor, difuzoare sau tastatură.

Doar că nu toate laptopurile de gaming sunt create la fel, ceea ce înseamnă că unele modele pot necesita îmbunătățiri. Același lucru este valabil și pentru device-urile vechi care, dacă sunt optimizate, pot rula jocurile fără probleme. Oricare ar fi nevoile tale, iată cum poți să asiguri cea mai bună performanță laptopului de gaming:

Păstrează dispozitivul curat și fără praf

Cel mai simplu lucru pe care trebuie să-l faci ca să te bucuri de rezultate optime este să-ți menții laptopul curat. Praful și murdăria slăbesc performanța acestuia prin reducerea fluxului de aer, care conduce la încălzirea computerului. În momentul în care se acumulează căldură, procesorul, placa video și multe alte componente vor încetini, iar “mașina ta de joc” nu va mai fi eficientă.

Folosește un SSD ca să obții mai multă viteză

Viteza este una dintre caracteristicile cheie de care are nevoie orice gamer. Din nefericire, aceasta reprezintă un punct slab pentru laptopuri. Hard disk-ul tradițional (HDD), utilizat pentru stocarea datelor pe computer, nu face dispozitivul să funcționeze mai repede. Prin urmare, dacă pe laptopul tău este instalat un HDD, în locul său ori în plus față de acesta poți monta și un SSD (Solid State Drive). Creșterea vitezei va fi vizibilă și vei avea și spațiu suplimentar pentru a înmagazina toată librăria de jocuri video.

Optează pentru un mouse confortabil

Touchpad-ul poate fi utilizat pentru diferite activități, dar nu și pentru jocuri video. În acest caz îți trebuie un mouse de gaming pentru laptop bun, care să-ți ofere rapiditate și să te ajute să fii întotdeauna gata de acțiune. Un accesoriu performant va face diferența între o sesiune de gaming relaxantă și una supărătoare, cu latențe sau întârzieri a timpilor de răspuns. Indiferent dacă îți plac jocurile de strategie, MMO ori shooter, alege un mouse dedicat, cu formă specială, butoane suplimentare ori LED-uri de stare.

Încearcă să previi supraîncălzirea dispozitivului cu un cooler

O zonă critică pentru laptopurile de gaming o reprezintă sistemul de răcire. Acesta trebuie să funcționeze în permanență ca să poată proteja componentele dispozitivului în mod eficient, pe termen lung. Atunci când temperatura de operare crește, computerul va funcționa la parametri mai reduși. Pe lângă curățarea prafului, folosește și un cooler ca să menții o temperatură scăzută a sistemului.

Actualizează driverele plăcii video

Unul dintre lucrurile pe care le mai poți ca să asiguri cea mai bună performanță pentru laptopul tău de gaming este să verifici dacă driverele plăcii video sunt actualizate. Dacă observi că un joc video îndeplinește cerințele hardware pentru a rula corespunzător, dar întâmpini în continuare probleme, descarcă cele mai recente drivere. Atenție însă, accesează pagina web a producătorului ca actualizările să fie conforme.

Elimină programele malware cu un antivirus puternic

Încetinirea laptopului poate fi cauzată uneori și de atacurile malware. Programele de acest fel consumă memoria și viteza computerului odată ce sistemul este conectat la internet. Din acest motiv este indicat să folosești un antivirus fiabil și puternic, pentru scanarea frecventă a dispozitivului.

Dacă pentru tine este importantă experiența excelentă de gaming, încearcă să îmbunătățești performanța laptopului folosit. Un asemenea dispozitiv plusează la capitolul portabilitate, însă, pe lângă acest avantaj major un alt lucru extraordinar este faptul că poți adăuga componente noi pentru creșterea capacității așa cum îți dorești.

Articolul Anterior

6 sfaturi pentru un aport optim de vitamine și minerale

Articolul Urmator

Ruptura de ligament (LIA) – tot ce trebuie să știi

Cele mai populare