Cum alegi cafeaua in functie de espressorul pe care-l ai acasa

Indiferent de espressorul pe care-l ai acasa, acesta iti face fiecare dimineata mai buna si iti aduce zambetul pe buze datorita numeroaselor optiuni de bauturi calde, cafele si ceaiuri deopotriva pe care le poti degusta! 

Fiecare espressor pune la dispozitie numeroase beneficii in orice locuinta, de exemplu un aparat dublu poate prepara cafelele favorite pentru doua persoane, pe cand un espressor silentios poate oferi surprize aromate si pline de savoare celorlalte persoane din locuinta sau musafirilor tai! 

Cum alegi cafeaua in functie de espressor?

Cu toate acestea, cafeaua joaca un rol la fel de important pentru diminetile optimiste, asa ca iata care sunt criteriile de selectie ale unei cafele ideale pentru espressor, dar si pentru gusturile tale!

Tipurile de cafea

Dupa tipul cafelei se disting 2 categorii mari, precum Arabica si Robusta. Cafeaua Arabica este una dintre cele mai indragite tipuri de cafele, avand o pondere de peste 70% din productia mondiala. Aceasta ofera un gust dulce, parfumat, persistent si irezistibil, fiind incredibila pentru fiecare inceput de zi, dar si pentru finalizarea tuturor activitatilor si sarcinilor dificile.

Pe de alta parte, cafeaua Robusta se distinge prin taria sa, dar si printr-o consistenta mai cremoasa, Robusta te pregateste pentru zilele pline de activitati, insa iti ofera un gust mai putin aromat. Cu toate acestea, este o cafea indragita de oamenii de pretutindeni, continand mai multa cofeina si fiind mai accesibila ca pret.

Cafeaua proaspata

Indiferent daca alegi boabe de cafea sau cafea direct macinata, este extrem de important ca aceasta sa fie intotdeauna proaspata! Gustul, aroma, persistenta, textura cremoasa si chiar aspectul cafelei se pot schimba in timp, chiar daca aceasta este depozitata corespunzator. Pentru a te bucura de gustul autentic al cafelei, este recomandat sa o utilizezi pe aceasta la o distanta de 4-5 zile si pana la maxim o luna de la prajire.

Prajirea cafelei

Fiecare tip de prajire ofera cafelei un anumit gust, iar in functie de espressorul pe care-l ai in locuinta, acesta poate oferi un rezultat mai slab sau mai intens din perspectiva aromei si savorii. Exista 5 tipuri de prajire pentru boabele de cafea, precum cea europeana, americana, franceza, italiana si vieneza.

Tipurile de macinare

Macinarea influenteaza aroma, gustul si textura cafelei. Gradele de macinare sunt: extra grosiera, grosiera, medie, medie spre fina, fina si extra fina, iar pentru o cafea irezistibila de espressor vei avea nevoie de granulatie extra fina sau fina.

Depozitarea cafelei

Chiar daca ai gasit cea mai buna cafea pentru espressorul de acasa, tine minte ca aceasta isi poate schimba aroma si gustul in cazul in care nu este depozitata corespunzator. De exemplu, boabele de cafea trebuie mereu pastrate in recipiente uscate si inchise etans, asemeni cafelei deja macinate. 

Pe deasupra, cafeaua, fie ea macinata sau boabe, nu trebuie lasata in preajma umiditatii crescute,  caldurii, surselor de apa sau in contact direct cu razele soarelui, fiind deci recomandate recipientele care nu sunt transparente.

Brandul cafelei

Brandul influenteaza gustul, tipul de espressor folosit, aroma, evenimentul degustarii cafelei, compania, dar si alte numeroase aspecte ce trebuie luate in considerare. Daca un brand de cafea pune la dispozitie un gust intens si tarie cu grad ridicat, o alta marca va oferi o consistenta cremoasa, gust parfumat si tarie moderata; de aceea brandul trebuie ales cu grija!

In cazul in care te-ai decis sa schimbi espressorul, vei gasi o gama extinsa de produse moderne pe piata, fiecare dintre acestea indeplinindu-ti toate dorintele si gusturile pentru cafea, de la clasicul Espresso, pana la Caffe Latte, Cappuccino, Cafea la Ibric, Latte Machiatto etc, asa ca foloseste aparatul potrivit, alaturi de o cafea aromata, bogata in savoare si de calitate!

Articolul Anterior

Vrei să devii un jucător de poker de succes? Află cum!

Articolul Urmator

Împrumuturi rapide pentru pensionari – cum sunt obținute și în ce condiții?

Cele mai populare