Covoraș auto obișnuit sau tip tăviță: ce alegi pentru o mașină Dacia

Interiorul mașinii tale este unul dintre cele mai importante aspecte care vor conta în stabilirea valorii de piață. Un proprietar pasionat de mașina lui, va aloca fonduri suficiente pentru întreținerea interiorului, pe lângă alte părți esențiale, cum sunt anvelopele, motorul ori caroseria. 

Mocheta din mașină, împreună cu stofa scaunelor, oferă aspectul de nou sau vechi al mașinii tale, iar un posibil cumpărător va fi influențat de acest lucru. Un set de covorașe de mașină laolaltă cu husele auto, îți vor oferi toată protecția necesară pentru ca mașina ta să nu se murdărească în interior și să nu sufere  daune iremediabile. 

În special dacă ai copii mici sau dacă transporți animale de companie, protejarea mașinii cu ajutorul unor covorașe auto Dacia este cea mai bună variantă pentru tine. Cu siguranță, nici ție nu-ți face plăcere să te afli la volanul unei mașini murdare sau care miroase urât din cauza petelor ce nu pot fi îndepărtate.

Cele mai citite articole

Așadar, dacă te-ai decis să cumperi un set de covorașe auto, acum trebuie să alegi un model rezistent, ușor de curățat și, nu în ultimul rând, cu un aspect frumos. 

În esență, rolul covorașelor este de a reține murdăria, dar și de a face interiorul să arate confortabil. Din acest motiv, alegerea devine destul de dificilă, atunci când trebuie să te decizi între covoraș auto obișnuit sau tip tăviță. Fiecare dintre aceste modele are avantaje și dezavantaje, iar cel mai bun criteriu, probabil că este anotimpul în care te afli. 

Cele mai importante detalii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi covorașele auto sunt: 

  1. Materialul din care sunt realizate. În mod obișnuit, covorașele auto sunt fabricate din mochetă sau din cauciuc. Mocheta oferă un aspect mai intim și este recomandată în sezonul cald, când noroiul nu ridică probleme. Cauciucul, pe de altă parte, mai ales dacă are formă de tăviță, este ideal în sezonul rece sau atunci când ploile sunt abundente. În acest fel, zăpada topită sau noroiul de pe bocanci, nu se vor împrăștia prin mașini, ci vor rămâne în covoraș, putând fi ușor curățate.
  2. Durabilitatea. Majoritatea modelelor de covorașe auto sunt rezistente, dar unele oferă o protecție ridicată, pentru o perioadă mai lungă. Covorașele realizate din mochetă se pot toci, odată cu trecerea timpului și dacă operațiunile de curățare sunt frecvente și în profunzime. Covorașele din cauciuc, tip tăviță, vor dura mai mult, în special datorită materialului din care sunt fabricate. 
  3. Forma. Covorașele pot să fie dintr-o singură bucată sau din mai multe piese. Varianta din urmă oferă avantajul de a curăța doar acele părți care s-au murdărit. Fiecare piesă poate fi scoasă din mașină și curățată în mod adecvat, fără niciun fel de complicații. Aceste modele de covorașe se prind cu velcro de mocheta originală, astfel încât nu există riscul de alunecare.
  4. Culoarea. Este un alt aspect de care trebuie să ții cont, deoarece culorile mai deschise fac interiorul să pară mai mare și mai spațios, dar sunt mai predispuse la murdărire. Culorile închise, în schimb, fac interiorul să pară mai mic, dar sunt mai rezistente și nu se vor păta la fel de repede. 
  5. Compatibilitatea cu mașina. Covorașul auto trebuie să se potrivească perfect cu forma podelei, în special cel de la șofer. El trebuie să permită poziționarea corectă a piciorului, dar și acționarea intactă a pedalelor de accelerație, frână sau ambreiaj în timp ce conduci. Covorașele din cauciuc sunt ideale deoarece sunt antiderapante. Picioarele tale vor avea o senzație de comoditate, iar mocheta mașinii va rămâne protejată de murdăria de pe tălpile pantofilor. Aceste covorașe sunt special proiectate pentru a capta praful, noroiul și umezeala, putând fi curățate extrem de ușor. 

Deși covorașele sunt alegerea ideală pentru ca mașina ta să se păstreze curată, va trebui să ai în vedere faptul că acestea nu acoperă complet podeaua. Din acest motiv, probabil că va trebui să atragi puțin atenția pasagerilor, în special dacă sunt copii mici.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Constructia unui perete de compartimentare: 4 materiale si unelte necesare

Articolul Urmator

Amenajarea sufrageriei: 4 sfaturi

Cele mai populare