Acumularea apei si a umezelii este inevitabila mai ales toamna si iarna, sau chiar primavara, insa aceste acumulari pot deteriora casa, motiv pentru care vei avea nevoie de hidroizolatii de ceamai buna calitate.
O modalitate de a preveni efectele nefaste ale umiditatii este prin investirea in masuri adecvate de impermeabilizare. Acestea includ sisteme de drenare, impermeabilizari la nivelul terasei si acoperisurilor, hidroizolatii la nivelul beciului sau in fundatie si lista poate continua.
De ce este important ca locuinta sa fie hidroizolata
Impermeabilizarea este practica de a face o suprafata rezistenta la apa sau impenetrabila cu lichide pentru a pastra rezistenta si durabilitatea unei cladiri. Este o masura luata in industria constructiilor si a proiectarii pentru a opri infiltrarea apei in sol, in fundatii, in pereti si in structurile de rezistenta.
Exista diferite tehnici pentru hidroizolatii, cum ar fi impermeabilizarea cu ciment, acoperirea bituminoasa, membranele din foi, membranele lichide din poliuretan etc.
Protectie contra umiditatii
Un sistem de drenaj operational sau un dispozitiv de etansare rezistent la apa, va puteti proteja locuinta impotriva pagubelor generate de apa si a costurilor suplimentare suportate pentru repararea zonelor avariate.
Imbunatatirea integritatii structurale
Cele mai citite articole
Chiar si putina umiditate poate deteriora proprietatea pe termen lung. Aceasta poate duce la formarea fisurilor in podea si pereti, la putrezirea elementelor de lemn sau din alte materiale organice cum sunt stuful, bambusul etc, si la formarea mucegaiului.
Fara impermeabilizare, subsolul poate fi compromis din cauza umiditatii excesive din presiunea hidrostatica sau presiunii ascendente a apelor subterane. Acest lucru poate afecta duritatea fundatiei, care este o amenintare serioasa pentru stabilitatea intregii cladiri.
Prevenirea daunelor materiale
Alaturi de deteriorarea generata de apa, umiditatea poate provoca, de asemenea, scurgeri si daune acide. Deteriorarea acida este reprezentata de pete de culoare bruna sau ruginie pe podea sau pe pereti. Acest lucru se intampla atunci cand apa este impinsa printr-un perete sau podea, iar mineralele sunt lasate in urma. In cele din urma, acest lucru poate provoca daune ireversibile in timp. O crestere a umiditatii poate provoca, de asemenea, putrezirea structurilor de sprijin din lemn. Acest lucru poate duce la ruperea podelelor sau la daramarea peretilor.
Mai mult, impermeabilizarea zonei din jurul casei, o vor face mai putin deteriorari generate de inflitrarea apei in structuri.
Este redusa umiditatea generala
Prezenta umiditatii in aer poate face ca o casa sa fie mai calda in timpul verii, va afecta produsele din hartie, poate deteriora obiectele metalice prin accelerarea oxidarii si, in general, poate distruge si obiecte de valoare.
Pentru a preveni umiditatea crescuta, este esential sa hidroizolezi fundatia si peretii precum si toate locurile prin care apa ar putea ajunge in interiorul casei, utilizand cele mai bune solutii disponibile.