După prăbușirea financiară de acum un deceniu, companiilor le-a fost mai greu să obțină împrumuturi de afaceri atunci când au avut nevoie de ele, în special în perioadele dificile pe care companiile le întâmpină din când în când. Acesta este unul dintre motivele pentru care apelează la un credit de la un IFN. În 2009, băncile au obținut 58% din totalul împrumuturilor comerciale. Potrivit Forbes, împrumuturile acordate întreprinderilor mici au scăzut de câțiva ani și încă nu au revenit la vârful lor din 2008.
Rezultatul scăderii împrumuturilor de afaceri a condus la mai multe opțiuni alternative de creditare. Probabil cele mai bune pentru companiile B2B sau B2G sunt împrumuturile de la instituţiile nebancare aşa cum sunt IFN-urile. Exista mai multe avantaje pentru care sunt luate astfel de decizii.
Acces rapid la fonduri cu credit de la un IFN
Când compania deţinută de o persoană are nevoie de fonduri pentru operațiuni zilnice, salarizare sau conturi de plătit, rareori managerul are timpul necesar pentru a trece prin procesul de împrumut al băncilor tradiționale. Chiar și atunci când îndeplineşte criteriile stricte stabilite de instituțiile financiare și organismele de reglementare, ar putea dura săptămâni sau luni pentru a primi fonduri. Astfel, este mult mai simplu să fie luat un credit de la un IFN.
Proces de aplicare rapid și ușor
Finanțarea creanțelor pentru conturi ușurează stresul financiar, permițând administratorilor să îşi convertească creanțele restante în capital. Se pot obține fondurile de care o persoană are nevoie în zile în loc de săptămâni sau luni, ceea ce este tipic băncilor. Procesul este ușor, iar deciziile sunt rapide. În plus creditul poate fi obţinut exclusiv online ceea ce este de asemenea foarte important.
Creditele se obţin uşor şi finanţarea este sigură chiar şi după ce banca a refuzat oferirea unui împrumut
Persoanele care au încercat mai întâi la bancă şi au fost refuzate, nu au motive de îngrijorare. Potrivit unor estimări, băncile resping până la 80% din cererile de împrumut pe care le primesc. Sunt mai multe motive pentru care o persoană poate fi refuzată şi fiecare bancă le va prezenta încă de la început.
Împrumuturile mari costă o bancă la fel ca împrumuturile mici, astfel încât băncile se concentrează pe împrumuturile mari, mai degrabă decât pe cele mici. Dacă afacerea deţinută are mai puțin de 2 ani sau dacă scorul de credit este mic, atunci o persoană fizică sau juridică va fi considerată cu risc şi nu va primi creditul.
Deoarece Easy Credit nu este o entitate obligată să respecte reguli bancare rigide, colaborarea este diferită şi compania alege în cine să aibă încredere şi în cine nu, iar cei care sunt refuzaţi de banca încă mai au șanse să primească un credit.
Easy Credit lucrează îndeaproape cu fiecare debitor pentru a construi o relaţie suficient de puternică pentru a-i ajuta să crească și pentru a-i ajuta în perioadele dificile. Compania pune la dispoziţia clienţilor săi toate resursele de care aceştia au nevoie, inclusiv personal calificat pentru obţinerea creditului.