Ce trebuie să știi înainte de a alege plata în rate?

Opțiunea de a plăti în rate pentru cumpărături poate fi o decizie importantă. Pentru a te bucura cu adevărat de toate avantajele oferite de această variantă trebuie să știi câteva lucruri importante despre plata în rate. Prezentăm în acest material toate informațiile necesare despre cardul de credit pentru cumpărături în rate fără dobândă și îți spunem cum funcționează acest instrument, care sunt beneficiile și cum îl poți utiliza eficient, pentru alegeri inspirate.

Ce înseamnă plata în rate și cum funcționează?

Plata în rate este o opțiune preferată de cei care nu doresc sau nu pot să plătească produsele și serviciile într-o singură tranșă. Soluția oferită de un card de credit fără dobândă este împărțirea sumei totale în mai multe părți egale, care sunt achitate într-un anumit interval de timp, fără a achita dobândă.

Ai o anumită perioadă de grație, în funcție de banca emitentă a cardul de cumpărături și primești și alte beneficii pentru plățile efectuate cu acest instrument financiar. Totuși, pentru a beneficia de un card cu plata in rate, există anumite condiții care trebuie îndeplinite, despre care vorbim pe larg, în continuare.

Beneficiile unui card de credit fără dobândă

Un card de credit fără dobândă te poate ajuta să faci economii, deoarece nu trebuie să plătești dobânzi pentru cheltuielile efectuate. Acest produs îți oferă flexibilitatea de a rambursa datoriile efectuate în magazinele partenere, în 1 până la 24 de rate. La toate acestea trebuie să amintim faptul că ai o gestionare mai bună a fluxului de numerar, deoarece poți planifica cheltuielile în funcție de perioada de grație.

Beneficiezi de bonus la tranzacțiile efectuate în România sau în străinătate, fie că vorbim de o tranzacție comercială, fie că facem referire la retragerea de numerar de la ATM. Astfel, 0,3% din valoarea fiecărei tranzacții se va regăsi în contul de bonus. 

Unde pot fi efectuate cumpărăturile cu plata în rate?

Domeniile în care poți efectua cumpărături cu plata în rate sunt tot mai variate, de la modă și agenții de turism, la asigurări, mobilă, saloane de frumusețe, electronice, electrocasnice, IT&C, decorațiuni, sănătate, supermarket-uri, benzinării și multe altele. 

Pentru a te bucura de avantajele cumpărăturilor cu plata în rate trebuie să verifici lista cu magazinele partenere furnizorului de card. Astfel, poți cumpăra aproape orice și poți achita în rate, fără a te îndatora excesiv.

Cum obții un card pentru plata în rate?

Obținerea unui card pentru plata în rate este un proces relativ simplu și poate fi demarat în mai multe moduri: într-o sucursală a băncii, online, direct pe site-ul băncii sau prin telefon.

Documentele necesare pentru aplicare variază în funcție de sursa venitului. Dacă ai veniturile raportate la ANAF, poți aplica fără documente de venit pentru a obține o limită de credit. După efectuarea verificărilor necesare, dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate, cardul îți este înmânat pe loc. Când veniturile nu îți sunt raportate la ANAF, va trebui să prezinți o adeverință de venit și o declarație privind veniturile din salarii. 

Atunci când bugetul nu îți permite achitarea pe loc a produselor și serviciilor de care ai nevoie, plata în rate este o opțiune benefică. Pentru ca alegerea ta să fie responsabilă și sustenabilă din punct de vedere financiar, trebuie să ai toate informațiile, înainte de a lua o decizie. Dacă mai ai îndoieli sau nelămuriri, după ce ai parcurs acest material, poți consulta un consilier bancar pentru a primi mai multe informații și sfaturi personalizate.

* Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menționată mai sus, retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. și rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 de lei și costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Articolul Anterior

Cum pot crea difuzoarele de parfum auto o atmosferă plăcută în mașină?

Articolul Urmator

Ce trebuie să faci înainte de montarea aparatului dentar. Sfaturi de la specialiști

Cele mai populare