Ce produse se folosesc pentru ingrijirea scaunelor auto din piele si alte materiale?

Scaunele auto sunt piesa de rezistenta din interiorul autovehiculului, avand si rol functional, cat si estetic. Cel mai adesea, masinile vin echipate cu scaune din piele, mult mai elegante, dar acestea au nevoie de ingrijire personalizata, astfel incat isi pastreze textura si aspectul de nou, indiferent de anul de fabricatie al autovehiculului. 

Din cauza trecerii timpului, pielea isi poate pierde din culoare si stralucire, din cauza petelor, a soarelui sau a neglijarii procesului de intretinere. De accea, este indicat sa optezi pentru servicii profesionale de detailing auto, unde specialistii vor folosi solutii curatat piele auto profesionale, cu rezultate dovedite.

Curatarea scaunelor din piele – cum se realizeaza?

Spre deosebire de simplul serviciu al spalatoriilor auto, detailing-ul vine cu mai multe avantaje, atat la interior, cat si la exterior. La exterior, daca zgarieturile iti dau de furca, poti opta pentru un polish auto, iar la interior, pentru intretinerea adecvata cu ajutorul solutiilor speciale.

In cazul scaunelor din piele, curatarea tapiteriei se face in mod diferit, insa pentru rezultate de lunga durata, cel mai indicat ar fi sa mergi la un service detailing autorizat. In cazul in care vrei sa executi procesul acasa, ar fi bine sa stii ca procesul de curatare nu este unul complex, iar produsele de care ai nevoie sunt de regula accesibile. 

Pentru inceput, va trebuie sa aspiri murdaria de pe scaune, principala suprafata care se murdareste si acumuleaza praf. Urmatorul pas este sa folosesti o solutie de curatare potrivita, cum este cea de la Dr. Leather, pe care sa o aplici cu ajutorul unei lavete moi. 

Stergerea scaunelor din piele se face prin miscari circulare, fara a freca, tocmai pentru a nu zgaria tapiteria. De asemenea, citeste cu atentie eticheta produsului pe care il folosesti: unele solutii trebuie lasate sa actioneze pret de cateva minute.

Solutiile folosite pentru tapiteria din piele curata si hidrateaza suprafetele, contribuind astfel la pastrarea luciului scaunelor, care poate disparea in timp daca amani curatarea sau daca nu folosesti produsele potrivite. 

In cazul in care ai varsat o bautura pe scaun este indicat sa stergi pata cat mai repede, cu o laveta super-absorbanta. Astfel, lichidul nu va ajunge in profunzimea pielii.

Cat de des trebuie sa cureti scaunele auto?

Nu este un interval fix la care procesul trebuie repetat, ci in situatiile de nevoie sau cand observi ca s-a acumulat murdarie pe suprafata scaunelor sau ca acestea isi pierd treptat din stralucire. 

Recomandarea specialistilor este ca procesul sa se efectueze la 1-3 luni, folosind doar solutii speciale de curatare si hidratare pentru acest material, care trebuie aplicate uniform cu ajutorul unui burete sau unei lavete microfibre.

Asadar, daca nu ai timp sau nu dispui de un buget alocat curatarii tapiteriei din piele la un centru de detailing, o poti face si acasa, cata vreme optezi pentru produse calitative si potrivite, realizate pentru acest material.

Articolul Anterior

6 curiozități despre jocurile de noroc

Articolul Urmator

Constructia unui semineu: 4 materiale de care ai nevoie

Cele mai populare