Ce faci când firma ta are nevoie de lichidități, dar nu vrei să faci un împrumut bancar?

Factoringul este un tip de tranzacție financiară în care o firmă își vinde creanțele către o terță parte în schimbul unui comision. Mai exact, o firmă își vinde facturile cu plata la termen către o companie de factoring, aceasta urmând să își recupereze banii ulterior de la clienții respectivei firme. Ca antreprenor, vei apela la factoring pentru a te asigura că firma va avea un flux de numerar consistent, în baza căruia se poate dezvolta la momentul potrivit sau vei plăti angajații. Orice tip de afacere poate apela la factoring, în special firmele care au nevoie imediată de bani pentru a se menține pe piață, fără a rata un contract important.

Dacă te gândești să apelezi la factoring, o poți face oricând, ținând cont de avantajele sale.  Desigur, nu este o alegere comună pentru toate categoriile de firme. Totuși, trebuie să fii conștient că lipsa lichidităților poate pune de multe ori o firmă în situația de a rata proiecte importante cu ajutorul cărora s-ar putea dezvolta. Nu face aceeași greșeală pe care au făcut-o alte firme. În schimb, ia în calcul principalele trăsături ale factoringului, pentru a vedea dacă ar putea fi eficient pentru firma ta.

Flux de numerar consistent

Așa cum am menționat anterior, factoringul permite unei firme să aibă un flux continuu de numerar, chiar și atunci când vânzările ei recente nu au fost bune. Uneori, firmele pot avea pierderi în vânzări. Este normal ca fiecare companie să treacă prin asta, deoarece nu este întotdeauna un sezon de vârf pentru fiecare produs sau serviciu.

De aceea, toate firmele ar trebui să aibă un plan de rezervă pentru a face față unei perioade în care productivitatea stagnează. Deci, chiar dacă profitul recent nu a fost suficient pentru a asigura salariile angajaților tăi, factoringul te poate ajuta să obții suma de care ai nevoie pentru a putea totuși plăti integral angajații.

Accent sporit asupra dezvoltării firmei tale

De ce să-ți bați capul cu colectarea banilor de la clienți, dacă poți pur și simplu pasa această responsabilitate altor persoane? Factoringul îți va permite să pasezi aceste sarcini odată ce decizi să vinzi facturile către o companie de factoring.

Vei obține banii necesari, lucru care îți va permite să te concentrezi asupra altor probleme importante în firmă, cum ar fi progresul și dezvoltarea companiei tale.

Factoringul nu este un împrumut

Nu va mai trebui să soliciți un împrumut, deoarece ai deja suma necesară din partea companiei de factoring. Spre deosebire de împrumuturile care sunt din punct de vedere tehnic datorii în baza cărora trebuie să plătești dobânzi, factoringul este o vânzarea a datoriilor firmei tale. 

Vinzi facturile în schimbul unei sume de bani pe care o vei primi imediat. Ține minte: nu este vorba despre imprumutarea banilor, așa că nu va trebui niciodată să îți faci griji că îți va bate la ușă cineva pentru recuperarea acestor bani.

Articolul Anterior

Când poate călători un bebeluș într-un cărucior?

Articolul Urmator

Comanda o masuta de cafea ieftina de Black Friday!

Cele mai populare