Care sunt cele mai bune firme de brânzeturi de vacă

În România sunt produse zeci de tone de lapte, care sunt distribuite apoi mai multor fabrici din țară, dar și din afara granițelor. Iar la nivel local, firmele produc peste 6000 de tone de brânzeturi din lapte de vacă, pe care le regăsim ulterior pe rafturile magazinelor, dar și în compoziția anumitor preparate. 

Dar care sunt cele mai bune firme de brânzeturi din țară? În acest moment, pe piața locală se află o mulțime de branduri, care lansează anual diferite sortimente de brânzeturi din lapte de vacă, însă cele mai populare sunt următoarele:

Mirdatod

Povestea firmei de lactate Mirdatod a început în urmă cu 27 de ani, când frații Mircea și David Todoran au deschis prima fabrică de procesare de lapte în comuna Ibănești din Județul Mureș. De-a lungul anilor, afacerea s-a dezvoltat cu succes, iar produsele lor au depășit granițele județului, fiind distribuite în marile supermarketuri din țară. Astfel, celebra telemea de Ibănești care este făcută după o rețetă unică, specifică zonei, a ajuns pe mesele tuturor românilor. Această telemea este fabricată din laptele de vacă, obținut de la fermierii din zona Mureșului și este sărată cu saramură naturală, provenită din Fântânile de pe Valea Orșovei. Însă, pe lângă celebra telemea, Mirdatod a reușit să se impună pe piața lactatelor și cu alte sortimente delicioase, cum ar fi Cașcavalul de Ibănești, Brânza de Burduf și Urda de Ibănești.

Bonas

Firma Bonas a luat naștere la începutul anilor ‘90, atunci când frații Vasile și Emil Naș, alături de cumnatul lor Petru Brad, s-au gândit să deschidă o mică fabrică de produse lactate, în care au investit toată pasiunea și energia lor. De-a lungul anilor, firma s-a dezvoltat încet, iar astăzi, cei de la Bonas sunt cunoscuți pentru brânzeturile lor delicioase, obținute din laptele proaspăt și sănătos, colectat zi de zi de la văcuțele de pe plaiurile ardelene, crescute de fermierii locali. Primul lor produs a fost telemeaua, însă ulterior, firma și-a extins gama de produse, iar astăzi, Bonas produce și brânză de burduf, brânză proaspătă de vaci, brânză Făgăraș, mozzarella și cașcaval. După ani de experiență în prelucrarea laptelui de vacă, firma Bonas s-a dezvoltat extrem de mult, iar astăzi pune în mișcare zilnic 15.000 de litri de lapte, pe care îl prelucrează și îl transformă în produse delicioase.

Napolact

Napolact se află pe piața lactatelor din România de peste 100 de ani. La început, firma s-a numit Atelierul lui Vlad, însă acest lucru se întâmpla la începutul anilor 1900. Abia în 1990 s-a născut cu adevărat brandul Napolact, care s-a impus pe piața locală prin tradiție și calitate, toate produsele fiind făcute cu lapte din inima Ardealului. Lactatele Napolact sunt o continuare a rețetelor tradiționale din gospodăriile ardelenilor, iar printre cele mai populare produse se numără, cu siguranță, Telemeaua Huedin din lapte de vacă, care are un gust intens și o savoare inedită. De asemenea, printre brânzeturile din lapte de vacă produse de Napolact se numără și celebra brânza de burduf, brânza proaspătă și brânza Făgăraș.

Hochland

De peste 90 de ani, cei de la Hochland se ocupă cu fabricarea brânzeturilor din lapte de vacă. Iar în tot acest timp, producția, îmbunătățirea rețetelor și distribuția brânzeturilor au fost pe primul loc în această afacere de familie. Produsele Hochland sunt disponibile în peste 30 de țări, inclusiv în România, iar printre cele mai populare sortimente se numără telemeaua Hochland, brânza topită, brânza feta, crema de brânză și brânza proaspătă de vaci. În prezent, Hochland are fabrici de brânză în Germania, Franța, Spania, Polonia, România, Rusia și SUA, însă, în ciuda schimbărilor din ultimii 90 de ani, un lucru a rămas la fel pentru această companie – Hochland este și va rămâne o afacere de familie.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune fabrici de brânză din țară, care produc anual o mulțime de sortimente de brânzeturi românești din lapte de vacă, pe care clienții le găsesc pe rafturile tuturor supermarketurilor. Telemeaua, brânza de burduf, cașcavalul și urda sunt doar câteva dintre brânzeturile de top produse în țara noastră, care și-au câștigat deja popularitatea și în afara granițelor. 

Articolul Anterior

Ținute de vară pentru minimaliste

Articolul Urmator

Bolile părului și tratamente de combatere a acestora

Cele mai populare