Bugetul alocat sărbătorilor de Crăciun – cum să îl organizezi eficient?

Începutul de an este, fără doar și poate, extrem de provocator din mai multe puncte de vedere. De la obiectivele pe care ne dorim să le atingem, până la bugetele alocate cheltuielilor cotidiene și pentru micile noastre plăceri. Practic, acestea sunt punctele de pornire către acțiuni concrete, care să ducă la îndeplinirea dorințelor în mod sigur, cu cât mai puține lucruri neprevăzute.

Studiile arată că luna ianuarie este cea mai depresivă din an. Însă dacă nu ai cheltuit tot bugetul de daruri de Crăciun, ai mai multe șanse să o depășești mai repede, cumpărându-ți sau făcând lucruri care îți creează o deosebită plăcere.

Astfel, dacă și tu vrei să intri în noul an cu ceva bani economisiți, Best Credit IFN îți oferă câteva ponturi utile pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest sens te va ajuta enorm să îți faci o analiză asupra cheltuielilor din luna decembrie și să vezi care dintre acestea au fost planificate și care au fost făcute din impls. Doar așa vei vedea dacă ai suficiente resurse materiale să îți satisfaci orice dorință apărută din senin. 

Bugetul de cadouri

Cu toții știm că Decembrie este luna cadourilor pentru cei familie și prieteni apropiați. Și unde mai pui că nu vine un singur moș, ci doi: Moș Nicolae și Moș Crăciun. Pe lângă bucuria pe care o aduc, ei vin și cu foarte multe cheltuieli. 

Iar atunci când vrem să facem o surpriză cu adevărat unică, nu ne mai uităm la preț și cumpărăm doar lucruri scumpe, astfel încât destinatarul să se simtă cu adevărat important. Lecțiile de educație financiară vin și ne spun că pentru orice tip de cadou este important să avem un buget, doar că în luna Decembrie trebuie foarte bine dimensionat. 

Bugetul pentru mesele de sărbători

Spunem ”mesele” și nu ”masa” de Sărbători pentru că avem la dispoziție mai multe zile pe care să le petrecem în compania familiei și a celor mai apropiați prieteni. Și cum tradiția ne-a obișnuit cu mese îndestulate, este foarte important să știm că risipa ne poate costa mult la început de an și s-ar putea să ne regăsim în ipostaza de a contracta un credit online rapid de la BEST CREDIT ca să ieșim din impasul financiar. 

Sfatul nu este să renunți la cumpărăturile de Sărbători, ci să te aprovizionezi cu puțin timp înainte, astfel încât să poți stabili un buget de economii specific și dedicat acestor cumpărături. Și experiența din anii trecuți te poate ajuta. 

Bugetul pentru divertisment

De cele mai multe ori avem obiceiul de a lăsa pe ultima sută de metri bugetul destinat cheltuielilor cu divertismentul. Acesta face referire la activitățile pe care ne-am propus să le facem și locația unde se va desfășura petrecerea. De aceea este important să îți stabilești, din timp, unde vei petrece Crăciunul și Revelionul și să previzionezi un buget pentru asta. Aici trebuie incluse și cheltuielile cu hainele speciale. 

Bugetul pentru situații neprevăzute și vacanțe

Analiza acestora se face identic cu celelalte bugete, stabilindu-se suma previzionată și împărțită la câte luni de zile vă sunt necesare pentru a economisi suma respectivă. Iar bugetul de economii poate deveni și sursa investițiilor. Toate acestea ne ajută să avem o viață sănătoasă și echilibrată din punct de vedere financiar.  

Articolul Anterior

5 cocktailuri pe baza de vodka

Articolul Urmator

3 modele de mobilier de bucătărie și ce trebuie sa știi despre ele

Cele mai populare