Aparatul de fabricat gheață, un echipament indispensabil în orice bar!

Dacă ai o afacere de catering, indiferent că este vorba de o cafenea, bar sau restaurant care servește băuturi reci, atunci gheața este de cele mai multe ori un atribut indispensabil! Necesitatea de a produce cantități mari de gheață pentru a răci băuturile sau pentru a afișa alimentele ce se comercializează te va putea determina, dacă ești antreprenor să achiziționezi un aparat de fabricare a gheții. Cu o abordare corectă a alegerii acestuia, dispozitivul frigorific menționat poate funcționa lejer chiar și 10 ani. 

Un aparat de gheață este un aparat electric tehnic specializat conceput pentru a crea gheață. În zilele noastre, activitățile barurilor, supermarketurilor, alimentației publice și chiar a multor fabrici producătoare de alimente, nu se pot lipsi de astfel de „ajutoare”.

Diverse modele de mașini cuburi de gheață creează mici bijuterii frumoase de apă înghețată cu forme cubice ideale, tocmai bune spre a fi folosite pentru răcirea băuturilor și chiar a capodopere culinare finite. Micile cuburi de gheață nu numai că răcesc, ci și au rolul de a decora. De exemplu, se folosesc la cocktailuri, ceaiuri, diverse mousse-uri, jeleuri, salate, deserturi.

Echipamentele frigorifice din categoria aparate de fabricat gheață sunt ușor de utilizat, convenabile ca preț și ergonomice. 

Pentru a alege dispozitivul pentru produs gheață potrivit, pentru a nu greși legat de preț și calitate, folosește informațiile și sfaturile ce urmează!

Indiferent de model, generatoarele de gheață funcționează pe același principiu. În interiorul echipamentului frigorific profesional există un evaporator, ca și într-un frigider convențional. Apa turnată manual sau care are o presiune corespunzătoare provenind de la o pompă ajunge în interiorul mașinii de fabricat gheață. Ca urmare, lichidul se răcește foarte mult și se formează gheață. Din anumite fante speciale, gheața este suflată cu abur fierbinte. Începe astfel procesul de topire. Iar gheața din evaporator cade în bucăți direct în recipientul de colectare ce are și el o temperatură mai scăzută decât cea ambiantă. Așa vei avea la dispoziție cuburi de gheață sau gheață cu alte forme realizate în regie proprie.

Acordă o atenție deosebită puterii nominale indicate de producătorul mașinii de gheață pe care vrei să o achiziționezi. Pentru majoritatea fabricanților, +10 grade Celsius pentru apă de alimentare și +20 grade Celsius pentru aerul din cameră sunt considerate condiții ideale de performanță, dar în practică este aproape imposibil să se realizeze astfel de temperaturi.

O modalitate de a remedia acest lucru (fără a face greșeala multor restaurante și baruri!) este de a evita plasarea echipamentului frigorific într-o bucătărie fierbinte. Performanța mașinii de produs gheață într-un loc mai răcoros va fi mult mai mare, iar durata de viață a aparatului HoReCa va fi mai lungă. De asemenea, merită remarcat și faptul că gheața depozitată într-un recipient se topește mult mai repede dacă temperatura incintei unde este dus acesta este crescută.

Cele mai citite articole

Un alt factor care afectează performanța gheții este curățenia mașinii. O igienă impecabilă este necesară pentru a îndepărta calcarul acumulat în mod regulat în interiorul echipamentului. Orice cantitate de calcar ce se adună pe plăcile de răcire reduce capacitatea dispozitivului de producere a gheții.

Indiferent de tipul de aparat de gheață pe care îl alegi (pentru gheață cuburi, fulgi sau granulată) acordă atenție unor caracteristici precum ar fi: producția zilnică și capacitatea de adaptare la temperatura ambientală. Modelele de pe piața de profil au de regulă capacități cuprinse între 20 kg/zi și 800 kg/zi sau chiar mai mult.

Cum știi, câtă gheață poate fi necesară pe zi într-un bar? 

Dacă unitatea ta servește băuturi carbogazoase, fiecare băutură va necesita în medie cam 0,5 kg de gheață. 

Pentru un bar, merită să te asiguri de 1-1,5 kg de gheață pentru fiecare client. Cifrele indicate iau în considerare și topirea gheții. Nu uita nici de performanța sporită pentru cea mai vizitată zi a săptămânii.

Cumpără un recipient de gheață puțin mai mare decât un aparat de gheață ce poate fi pus și într-o ladă frigorifică, la nevoie. În zilele lucrătoare, generatorul poate face gheață și pentru o utilizare ulterioară, pentru weekend-uri sau sărbători mai aglomerate. Astfel, vei avea nevoie de un aparat de gheață mai mic, ceea ce va duce și la economii importante de apă și electricitate.

În concluzie, atunci când alegi un dispozitiv profesional, trebuie să te concentrezi pe brand, calitatea echipamentului și bugetul de care dispui. Nu uita să afli informații exacte de la firma distribuitoare despre existența service-ului garanție și post-garanție.

Intră pe site-ul tcromania.com dacă vrei să comanzi un aparat de fabricat gheață de calitate excepțională!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Amenajarea locuinței. Sfaturi și produse recomandate pentru un stil modern și practic

Articolul Urmator

Cum să organizați workshop-ul perfect pentru afacerea voastra.

Cele mai populare