Amenajarea modernă a bucătăriei mici: 4 idei cu impact major

Organizarea unui spațiu redus constituie întotdeauna o provocare, deoarece trebuie să găsești un echilibru perfect între preferințele stilistice personale, întrebuințare și funcționalitate, astfel încât să eviți aglomerarea unor piese redundante. 

Ca să obții iluzia unui spațiu extins într-o bucătărie cu dimensiunea de maximum șapte metri pătrați, nu trebuie să ai aptitudinile lui Harry Houdini. Din contră, creativitatea și ingeniozitatea fac o echipă imbatabilă în crearea unei viziuni compatibile cu spațiul pus la dispoziție, mai ales dacă te confrunți cu o formă dificilă a încăperii. 

Pentru că fiecare centimetru al camerei poate servi un scop precis, iată câteva idei inventive pentru amenajarea bucătăriei:

Mizează pe o schemă cromatică deschisă

De cele mai multe ori, nuanța de alb aduce o serie de beneficii notabile în procesul de stilizare a unei camere. Pe lângă faptul că se încadrează pe lista celor mai simple alegeri de culoare, albul mărește optic dimensiunea unei camere, întrucât captează și reflectă lumina în interior.

Asociați cu alte culori, pereții albi oferă senzația de volum suplimentar. Pentru că nicio culoare nu își atinge adevăratul potențial până când nu este utilizată în diverse combinații cromatice, oferă un aer elegant spațiului prin folosirea unor plăci de faianță în note pastelate de verde crud, gri sau crem. Dacă vrei să păstrezi în toată camera aspectul elegant de alb imaculat, faianța cu model de marmură asigură un efect de extindere vizuală. 

Alege finisaje lucioase

Iluzia unui spațiu generos este menținută de lumina care pătrunde în interiorul bucătăriei. Astfel, nu doar plăcile de ceramică prezente în componența unui blat de lucru reflectă razele soarelui, ci și fronturile lucioase atribuite unor rafturi sau dulapuri albe supraetajate. 

Poți obține același efect prin intermediul aparatelor electrocasnice cu design metalizat. În același timp, încearcă să păstrezi suprafața blatului cât mai liberă, populată doar cu device-urile utilizate constant, precum un espressor cafea, un cuptor de microunde sau un fierbător. 

Centrează mobila pe un singur perete

Putem considera bucătăria o încăpere unde ne petrecem o bună perioadă din cadrul zilei, pregătind tot felul de rețete culinare delicioase pentru cei dragi. Așadar, un mobilier compact și  bine compartimentat poate găzdui toate ustensilele și vesela. Mai mult, poziționarea unor dulapuri supraetajate pe suprafața unui perete permite un culoar de trecere prin cameră și suficient spațiu pentru depozitare. 

Cunoscute sub numele de bucătării în linie, configurația funcțională a obiectelor de mobilier asigură păstrarea unui aspect ordonat. Dacă ai nevoie de spațiu suplimentar pentru depozitare, un blat în planul secundar al bucătăriei permite amplasarea unui cuptor cu microunde sau a unor vase decorative cu flori. 

Sistem deschis pentru depozitare

Până acum am urmărit ideea de obținere a unui spațiu generos, aerisit și luminos, prin folosirea nuanțelor deschise sau neutre. Pentru că orice design personalizat are nevoie de o pată de culoare, proiectează un contrast puternic al nuanțelor,prin montarea unor rafturi supraetajate. Fie că așezi recipiente din sticlă cu variate condimente, cărți pline cu rețete culinare sau forme geometrice ce adăpostesc ghivece cu flori verzi, te vei bucura de un aspect modern, fără aglomerarea zonei de lucru.

Chiar dacă bucătăria din locuință are o dimensiune redusă, întotdeauna există o soluție de compromis în ceea ce privește amenajarea eficientă a camerei. Cu ajutorul obiectelor de mobilier potrivite, te vei bucura de un spațiu plăcut și funcțional, indiferent de momentul zilei. 

Sursă foto: Shutterstock

Articolul Anterior

Cum să-ți amenajezi locuința cu plăci de marmură albă

Articolul Urmator

Poți comanda de la LIBREX seria care face senzație pe Tik Tok: Crima Perfectă

Cele mai populare