Amenajarea coridorului: cum poți să valorifici la maximum acest spațiu?

Holul este spațiul căruia i se acordă cea mai puțină importanță atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Aceasta se datorează faptului că holul nu are o destinație bine definită, la fel ca bucătăria, baia, dormitorul sau livingul, fiind doar un spațiu de legătură între aceste încăperi.

Totuși, dacă vei privi lucrurile din perspectiva faptului că holul este primul spațiu cu care iau contact musafirii care te vizitează, vei înțelege că are o importanță mai însemnată decât pare la prima vedere.

Așadar, și holul are nevoie de atenția cuvenită, iar pentru asta, iată cum ar trebui să procedezi!

Cum să amenajezi un hol lung

În cazul unui hol lung și îngust nu poți amplasa piese de mobilier, pentru că reduci mai mult din spațiul și așa limitat pe care îl ai la dispoziție.

  • Pentru pardoseală, folosește traverse de cea mai bună calitate care să se întindă pe toată lungimea holului. În cazul în care optezi pentru un model cu dungi, acestea trebuie să fie dispuse orizontal, pentru că dungile verticale vor „lungi” artificial holul.
  • Dacă vrei să decorezi holul cu tablouri, acestea trebuie să fie amplasate de o singură parte, lăsând celălalt perete liber, pentru a nu încărca prea mult spațiul.
  • În cazul în care ți se pare că holul este prea îngust, sapă niște mici firide în pereți, în care să amplasezi spoturi luminoase, care vor crea astfel senzația de spațiu mai larg. Același efect îl poți obține cu ajutorul unor oglinzi, fără a mai fi nevoie să sapi acele nișe în perete.
  • Pentru iluminat, cele mai potrivite sunt aplicele, pe care trebuie să le montezi cât mai aproape de tavan, pentru a păstra suficient spațiu pe perete. De asemenea, poți opta pentru aplice care se montează direct pe tavan.

Dacă holul este ceva mai lat, poți amplasa aici un dulap sau o bibliotecă, pe toată lungimea peretelui.

Amenajarea unui hol pătrat

Cele mai citite articole

Avantajul unui astfel de hol este acela că poate prelua din funcțiile unei încăperi obișnuite. Astfel, aici poți amplasa o măsuță cu câteva scaune, unul sau mai multe fotolii, un dulap și câteva rafturi suspendate. Nu trebuie să lipsească un spațiu special destinat pantofilor și un cuier pentru haine.

În măsura în care spațiul îți permite, aici poți instala și o sofa, eventual și o măsuță cu un televizor sau un colț pentru citit și savurat cafeaua. Folosește doar lucruri care au o utilitate, având grijă să nu aglomerezi excesiv spațiul.

Idei de amenajare pentru un hol mic

Pentru un astfel de hol ai nevoie de imaginație, dat fiind faptul că spațiul pe care îl ai la dispoziție este redus și trebuie să găsești o soluție pentru a-l pune în valoare.

  • Nu poate fi vorba de dulapuri sau alte spații de depozitare, însă poți monta mai multe rafturi suspendate. Acestea trebuie amplasate cât mai aproape de tavan, pentru a-ți lăsa suficientă libertate de mișcare.
  • Piesele de mobilier trebuie să fie înguste cu rafturile dispuse pe verticală, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu.
  • În locul unui cuier clasic, folosește cârlige agățate direct de perete.

Cum procedezi când ai un hol mare

În acest caz, ai la dispoziție mult spațiu trebuind să găsești soluții pentru a-l umple cât mai eficient. Dintr-un astfel de hol nu trebuie să lipsească un cuier generos, pantofarul și suportul pentru umbrele. Mobilierul poate fi completat cu o canapea, un dulap, o bibliotecă sau câteva fotolii. Pe un perete poți amplasa o oglindă mare, iar spațiul rămas liber îl poți decora cu tablouri.

Acestea sunt cele mai practice soluții pentru amenajarea unui hol și sperăm că sugestiile noastre te vor ajuta cu prima ocazie, când te apuci să-ți renovezi locuința.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 criterii pentru alegerea unor pantofi sport pe care să îi porți nu doar la antrenamente

Articolul Urmator

Cum se întreţine şi cum se poartă în mod corespunzător o haină de blană?

Cele mai populare