Deschiderea unui bar este o oportunitate excelenta de afaceri avand in vedere ca industria ospitalitatii continua sa creasca si sa se diversifice. Poate fi o afacere profitabila, insa trebuie sa iei in calcul factori precum locatia, conceptul barului, strategia de marketing si echipamentele HoReCa.
Pentru un client, barul poate parea un loc simplu, unde se aleg bauturi dintr-un meniu si se asteapta ca acestea sa fie servite. Insa, din perspectiva barmanului, lucrurile sunt mult mai complexe. Echipamentele din bar, precum mixerele, shaker-ele, masinile pentru gheata sunt esentiale pentru a asigura o experienta de calitate.
Un furnizor profesionist, precum MixHoReCa ofera partenerilor sai produse de la branduri recunoscute la nivel international. Asadar, ai garantia fiabilitatii, performantelor si usurintei in utilizare a acestora fara sa iti faci griji pentru mentenanta.
Echipamente HoReCa pentru bar
Indiferent de bauturile pe care vrei sa le comercializezi, fie ca vorbim de bere, vin sau cocktail-uri ai nevoie de cateva echipamente indispensabile desfasurarii activitatii.
- Echipamente frigorifice
O prioritate in orice bar trebui sa fie pastrarea bauturilor la rece, de aceea vei avea nevoie de cel putin o vitrina frigorifica ce poate fi pozitionata sub bancul de lucru. Alte echipamente importante sunt vitrinele cu doua sau trei usi glisante in care sa depozitezi apa, sucuri sau alte bauturi alcoolice.
- Statie de cocktail-uri
Un echipament esential in orice bar este statia de cocktail-uri ce faciliteaza prepararea bauturilor permitandu-le barmanilor sa acceseze cu usurinta ingredientele necesare. O statie de cocktail-uri include o chiuveta pentru a spala ustensilele, recipiente pentru fructe pentru a depozita lamai, portocale sau alte fructe pentru prepararea bauturilor, o cuva pentru gheata pentru a pastra ingredientele reci.
- Blendere si mixere de bar
Aceste echipamente sunt esentiale pentru a prepara cocktail-uri deoarece te ajuta sa pisezi gheata si sa amesteci ingredientele. Accesoriile, cum ar fi shaker-urile, strecuratorile, capacele de turnare si recipientele pentru garnituri, sunt de asemenea importante pentru a asigura ca bauturile nu doar ca au un gust delicios, ci si un aspect atragator.
- Masinile pentru gheata
Acestea sunt nelipsite dintr-un bar si pot fi de diferite capacitate in functie de spatiul pe care il gestionezi. Pe mixhoreca.ro poti gasi echipamente rezistente, care functioneaza pe aer sau pe apa si iti ofera cuburi de gheata compacte sau fulgi de gheata.
- Aparate de cafea si espressoare
Un aparat de cafea de calitate este important, fie ca vorbim de un ristretto sau un cappuccino cremos, trebuie sa satisfaci cerintele clientilot tai. De asemenea, ar trebui sa fie insotit de accesorii precum cana pentru lapte, termomentru pentru lapte sau o rasnita profesionala.
In concluzie, un bar reprezinta mai mult decat un loc unde se servesc bauturi, este un spatiu care imbina creativitatea si interactiunea sociala pentru a oferi clientilor o experienta memorabila. Daca esti atent la aceste aspecte vei putea sa cresti sansele de succes si sa iti recuperezi investitia initiala intr-o perioada scurta de timp.