Ce trebuie să faci înainte de montarea aparatului dentar. Sfaturi de la specialiști

Montarea unui aparat dentar este un proces complex și uneori elementar pentru sănătatea orală, care necesită o pregătire adecvată, pentru a se desfășura fără probleme. Înainte de a începe procesul de montare a aparatului dentar, este recomandat să urmați o serie de pași, pentru a maximiza beneficiile tratamentului ortodontic. Specialiștii recomandă, printre altele, menținerea unei bune igiene orale înainte de începerea tratamentului, tratarea în prealabil a unor eventuale afecțiuni preexistente și informarea, preferabil din conversațiile cu medicul ortodont, cu privire la tipurile de aparate dentare existente, beneficiile și riscurile tratamentului ortodontic.

Optați pentru tratarea în prealabil a afecțiunilor orale preexistente 

În general, montarea unui aparat dentar este posibilă și în cazul pacienților cu afecțiuni orale, însă depinde în mare măsură de natura și severitatea afecțiunilor respective. Un medic ortodont va evalua starea generală a sănătății orale înainte de a decide dacă este potrivit să înceapă tratamentul ortodontic. Anumite afecțiuni orale, cum ar fi cariile, gingivita sau bolile parodontale, pot influența decizia de a monta un aparat dentar. În majoritatea cazurilor, problemele orale trebuie tratate în prealabil pentru a asigura un mediu oral sănătos în timpul tratamentului ortodontic.

Informați-vă cu privire la fiecare tip de aparat dentar 

Cele mai citite articole

Medicii recomandă să țineți cont de avantajele și dezavantajele fiecărui tip de aparat dentar, înainte de a alege opțiunea potrivită. Aparatele concepute din materiale mai puțin abrazive, precum safirul, pot aduce un nivel mai mare de confort, deoarece frecarea împotriva țesuturilor moi ale gurii este mai redusă. Dacă un aparat dentar safir se remarcă datorită confortului oferit, alte tipuri de aparate sunt preferate datorită costurilor mai reduse (aparatul metalic) sau a vizibilității reduse (aparatul Invisalign).

Medicul ortodont sau stomatolog sunt cele mai potrivite surse de informare, deoarece discuțiile cu aceștia pot să se concentreze asupra particularităților individuale, nu asupra unor informații generale. Este important nu doar să cunoașteți avantajele sau dezavantajele tipurilor de aparate dentare, ci și să înțelegeți care este tratamentul ortodontic care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor personale.

Mențineți o bună igienă orală

O igienă orală adecvată previne problemele dentare, fiind importantă înainte de plasarea unui aparat dentar, pe tot parcursul tratamentului, cât și după tratamentul ortodontic. Nu doar periajul regulat este important în prevenirea afecțiunilor orale, ci și controalele regulate la stomatolog. Procedurile de profilaxie efectuate în cabinetul medicului stomatolog, precum detartrajul profesional sau procedurile de Air flow, pot menține o igienă orală optimă pe durata tratamentului ortodontic.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce trebuie să știi înainte de a alege plata în rate?

Articolul Urmator

Tipuri de cântare auto și cum le alegi în funcție de specificul activității tale

Cele mai populare