Cum să îți menții părul strălucitor și sănătos cu doar câteva produse

Majoritatea femeilor își doresc un păr strălucitor, care se așează perfect, fără prea mult efort. Însă puține știu că în spatele unui astfel de păr stă o rutină de îngrijire care include mult mai mult decât simpla spălare a părului cu șampon. Dacă și tu visezi la un păr sănătos, strălucitor și catifelat la atingere, tot ce trebuie să faci este să aplici sfaturile de mai jos!

Folosește produse potrivite tipului tău de păr

Este important să îți cunoști părul și să folosești produse care îl ajută – spre exemplu, dacă ai un păr uscat, lipsit de strălucire, trebuie să te orientezi către produse care îți aduc un plus de hidratare, de la șampon, balsam, până la masti naturale pentru par. Dacă părul tău are tendință de îngrășare, trebuie să alegi produse speciale pentru acest tip de păr, care curăță în profunzime firul de păr și reduce excesul de sebum. Citește cu mare atenție etichetele produselor și alege-le doar pe cele care se adresează nevoilor părului tău.

Încearcă să eviți căldura 

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să îți speli părul cu apă fierbinte. Apa trebuie să fie călduță tocmai pentru a nu agresa și deteriora firul de păr. Căldura este un inamic al părului, iar aici nu ne referim doar la procesul de spălare, ci și la cel de coafare. Încearcă să eviți coafarea excesivă cu căldură și să cauți alternative mai puțin dăunătoare, cum ar fi un ondulator par fara caldura

Introdu în dieta ta alimente sănătoase pentru păr

Cele mai citite articole

Alimentele bogate în acizi grași sunt esențiale în menținerea sănătății și strălucirii părului. Peștele, măslinele, avocado, nucile, spanacul sau afinele sunt doar câteva exemple de alimente benefice nu doar pentru păr, ci și pentru piele. Uneori, este suficient să faci câteva schimbări în dietă pentru a vedea rezultate la nivelul părului.

Ai grijă la perierea părului

Modul în care îți perii părul poate influența aspectul tău, așa că încearcă să eviți periile din plastic care provoacă ruperea părului. Optează mai degrabă pentru o perie din păr de mistreț care nu deteriorează în niciun fel structura părului. Astfel de perii au fost folosite intens începând cu secolul XVII de către doamnele care își doreau o podoabă capilară strălucitoare, cu un aspect sănătos.

Dacă urmezi sfaturile de mai sus, te vei bucura întotdeauna de un păr scos ca din reviste, catifelat și cu o strălucire care va atrage atenția tuturor – până la urmă, acesta este și visul oricărei femei, nu?

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi echipamentul potrivit pentru schi fond?

Articolul Urmator

Designerul de interior – aliatul tău în crearea echilibrului ambiental pentru locuința sau afacerea ta

Cele mai populare