Ce poate indica durerea în tâmple și ochi și cum să gestionezi aceste simptome?

Durerea de cap și de ochi sau asociată cu probleme de vedere ar putea indica numeroase afecțiuni de sănătate. Află cum să ameliorezi disconfortul resimțit și să gestionezi aceste simptome prin intermediul unor tratamente naturiste sau medicale, în funcție de cauza lor.

Cauze comune ale durerii de cap și problemelor de vedere

Te întrebi „de ce mă dor tâmplele și ochii” sau ce ar putea indica durerile de cap și problemele de vedere? Descoperă câteva dintre cauzele din spatele acestor simptome, potrivit publicațiilor online Healthline și Verywell Health.

Oboseală oculară

Mult timp petrecut în fața ecranelor digitale, precum telefoanele mobile, tabletele sau computerele, poate duce la oboseală oculară, care include următoarele simptome: dureri de cap, de gât și de șold, ochi uscați, durere sau senzație de nisip în ochi, vedere încețoșată ș.a. 

Hipermetropie

Acest viciu de refracție este o afecțiune oculară comună, în care ochii au dificultăți în a focaliza obiectele apropiate. Poate provoca adesea dureri de cap, simptom care se agravează și apare cu o frecvență mai mare în cazul în care organismul încearcă să compenseze problema de vedere.

Prezbiopie

După vârsta de 40 de ani, poți avea vedere neclară de aproape. Prezbiopia apare din cauza pierderii treptate și naturale a elasticității cristalinului. Dacă organismul încearcă să compenseze problemele de focalizare, vor apărea durerile de cap.  

Migrene

O migrenă poate cauza durere intensă în zonele oculare și modificări la nivelul vederii. Dacă această problemă se manifestă cu aură, pot apărea vederea încețoșată, lumini intermitente sau în culorile curcubeului. În cazurile severe, un simptom comun este sensibilitatea la lumină.

Alte cauze

Cele mai citite articole

Este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în domeniul optometric, oftalmologic sau un medic pentru a investiga și a determina cauza exactă a durerii de cap și problemelor de vedere. Aceste simptome pot indica afecțiuni severe, precum: accident vascular cerebral, meningită, encefalită, intoxicație cu monoxid de carbon, comoție cerebrală și multe altele.

Cum să gestionezi durerea în tâmple și problemele cu ochii?

Durerea în tâmple și problemele cu ochii pot fi extrem de deranjante și pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții. Înainte de a încerca să gestionezi simptomele, este important să identifici cauza lor. Iată câteva recomandări generale.

Metode naturiste

Dacă durerea de cap și disconfortul ocular sunt determinate de oboseală și de utilizarea îndelungată a dispozitivelor digitale, realizează exerciții de relaxare a ochilor și de relaxare a mușchilor. De asemenea, ia pauze regulate de la activitățile care implică privitul obiectelor de aproape și concentrarea prelungită. 

Tratament medical

În unele cazuri, durerea în tâmple și problemele de vedere pot fi cauzate de o afecțiune severă de sănătate. Este important să consulți un medic pentru a primi un diagnostic și un plan de tratament adecvat. 

Durerea în tâmple și ochi, precum și manifestarea acestui simptom concomitent cu alte probleme de vedere ar putea fi cauzate de oboseală oculară, hipermetropie, prezbiopie sau de condiții și boli grave. Este esențial să îți asculți corpul și să nu ignori aceste semnale. Când este necesar, nu ezita să apelezi la ajutor de specialitate.

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Se poate avea un stil de viață zero waste? Hai să aflăm!

Articolul Urmator

Broccoli – origini, beneficii, proprietăți și cele mai delicioase rețete

Cele mai populare