Cum să îți alegi perna și salteaua perfecte pentru confortul tău în timpul somnului

Dacă ești genul de persoană care călătorește des, probabil ai observat că în unele paturi dormi excelent, în timp ce în altele te foiești toată noaptea. Este cea mai bună dovadă a faptului că atât salteaua, cât și perna pe care dormi, joacă un rol semnificativ în calitatea somnului. Dacă în cadrul hotelurilor sau a altor unități de cazare nu poți face nimic pentru a-ți îmbunătăți somnul, acasă poți schimba pernele și salteaua pentru a te bucura de și mai mult confort. 

Pernele potrivite pentru un somn de nota 10

Foarte multe persoane nu știu cum să își aleagă corect perna pentru a se bucura de un somn odihnitor. Principalul factor de decizie în acest sens este chiar stilul de dormit. Dacă dormi pe spate, ar trebui să optezi pentru niște perne de dormit subțiri, care oferă susținerea necesară pentru gât. Dacă în schimb dormi pe o parte, ar trebui să alegi o pernă mai groasă și mai fermă. În cazul dormitului pe burtă, specialiștii recomandă să renunți la pernă.

Un alt lucru la care ar trebui să fii atent este umplutura pernei, mai ales dacă faci parte din categoria persoanelor cu alergii. O pernă hipoalergenică, din latex, reprezintă o opțiune bună în acest caz. 

Salteaua potrivită pentru un somn profund

Cele mai citite articole

Înainte de a investi într-o saltea nouă, ar trebui să îți identifici nevoile legate de somn. Cu ce probleme de somn te confrunți? Poate ai parte de multe treziri nocturne sau poate te deranjează somnul agitat al partenerului tău. O saltea cu spumă de memorie îți sprijină corect coloana vertebrală, te scapă de durerile de spate și amortizează orice mișcare a partenerului. Un somn profund pe o astfel de saltea îți va aduce și multe dimineți pline de energie. 

Dacă nu ai în plan schimbarea saltelei, poți opta pentru un topper care are același efect și un preț mai accesibil. Soluții există, trebuie doar să le cauți pe cele care ți se potrivesc cel mai bine.

Lenjeriile de pat potrivite pentru un somn confortabil

Ar trebui să acorzi atenție și lenjeriilor de pat, dacă vrei să te bucuri de un somn confortabil. Indiferent dacă vorbim de pilote vara, fețe de pernă sau cearșafuri, alege întotdeauna materiale naturale care ajută pielea să respire. Materialele naturale se vor simți întotdeauna ca o îmbrățișare și îți vor face somnul mult mai odihnitor și mai liniștit. 

Este important să investești într-un somn de calitate, iar primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că dormi pe o saltea bună, fără denivelări, și pe o pernă care îți asigură suportul necesar pentru cap și gât. Alege corect și bucură-te de un somn confortabil!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sfaturi de Optimizare SEO pentru Începători

Articolul Urmator

Oferă-ți luxul și liniștea: Apartamente de vis în zonele Pipera-Tunari

Cele mai populare