Dacă îți cumperi o locuință nouă în România, trebuie să fii precaut – Iată ce măsuri de protecție te pot ajuta!

Locuința personală este un bun pe care aproape oricine își dorește să îl dețină. Poți locui în chirie mai mulți ani, dar până la urmă îți dorești o casă sau un apartament al tău în care să îți poți construi un trai stabil alături de cei dragi. Însă dacă vrei să îți cumperi o casă sau un apartament nou în România, ai nevoie de stabilirea unui set de măsuri de protecție.

         În ultimii ani, investitorii imobiliari au pus prea puțin accent pe siguranța și confortul real al viitorilor locatari, iar acesta este motivul pentru care trebuie să fii ceva mai precaut atunci când îți achiziționezi o locuință construită recent. Vei găsi mai jos câteva măsuri de protecție pe care le poți lua pentru a te asigura că banii tăi sunt bine investiți și vei că vei avea parte de locuința la care visezi.

Iată ce măsuri de protecție te pot ajuta dacă vrei să îți cumperi o locuință nouă în România:

Verifică istoricul investitorului imobiliar

         Probabil ai auzit deja de noua modă a indolenței în imobiliare. Majoritatea investitorilor vor să se îmbogățească peste noapte așa că alocă buget minim pentru materiale. Locuințele pot fi finisate atrăgător, dar aspecte importante, precum izolația termică, sunt prost făcute. Pentru a te asigura că vei cumpăra cea mai potrivită locuință pentru tine, verifică alte imobile construite sub tutela aceluiași investitor și află câteva detalii suplimentare despre firma de construcții. De asemenea, poți discuta cu locatarii imobilelor construite anterior pentru a afla dacă există probleme semnificative, precum igrasia, cauzate de o construcție defectuoasă.

Cele mai citite articole

În cazul unui apartament, asigură-te că are peste 33m2

         Dacă te gândești să îți cumperi un apartament sau o garsonieră este foarte important să verifici dimensiunile acesteia. Fă o vizită apartamentului și convinge-te că are peste 33m2. Aceste dimensiuni nu trebuie să cuprindă și eventualul balcon. De ce este atât de importantă mărimea apartamentului? În eventualitatea în care dorești un credit pentru a face această achiziție, nu vei putea primii bani dacă apartamentul are mai puțini m2.

Alege o asigurare potrivită pentru locuința ta

         Având în vedere problemele ascunse ale imobilelor construite în ultimii ani, este foarte important să te gândești și la o asigurare suplimentară față de cea obligatorie pentru locuință. Dacă vrei să fii sigur că alegi o asigurare potrivită nevoilor tale, poți opta pentru serviciile de asigurare de locuință online puse la dispoziția ta de Asirom.ro. Cel mai bine este să te orientezi și în funcție de anumite situații care îți pot părea improbabile și să îți compui singur beneficiile de care vrei să ai parte. În definitiv, niciodată să nu spui niciodată!

         În concluzie, dacă vrei să îți cumperi o locuință nouă în România în următoarea perioadă, trebuie să fii precaut și să îți iei o serie de măsuri de protecție. Cum imobilele nu se vor construi neapărat mai bine de acum înainte, având în vedere degradarea prin corupție, depinde doar de tine să te pregătești pentru imprevizibil.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Tunează-ți mașina inteligent, apelând la specialiștii experimentați de la TuningRo!

Articolul Urmator

Cum să evitați rănirea în timp ce vă întoarceți la sala de sport

Cele mai populare