De ce este important să optezi pentru un implant dentar de calitate?

De foarte mulți ani, implanturile dentare reprezintă soluția optimă de restaurare dentară, atât în cazul unui dinte lipsă, cât și al mai multor. Totuși, sunt și pacienți care refuză această metodă de tratament din cauza costurilor ridicate; implantul dentar nu trebuie privit ca o cheltuială, ci ca o investiție în sănătatea noastră.

În mod evident, alegerea implantului dentar este îngreunată și de numeroasele tipuri și mărci disponibile și în țara noastră care, de regulă, stabilesc prețul final al tratamentului. În orice caz, foarte important este ca alegerea să se facă alături de un implantolog cu experiență, astfel încât riscurile unui implant dentar să fie cât mai reduse.  

Câte branduri de implanturi dentare există?

La nivel mondial sunt zeci de companii producătoare de implanturi dentare, însă principalele, cu care lucrează implantologi din întreaga lume, sunt realizate în Germania, Statele Unite ale Americii, Franța, Elveția, Suedia, Coreea de Sud și Israel. 

Majoritatea acestor implanturi sunt create din titan pur sau alte materiale 100% bicompatibile cu organismul uman, cum este zirconiul. De regulă, un implantolog alege să lucreze cu o anumită marcă de implanturi dentare, dat fiind că folosirea mai multor branduri implică tehnici și aparaturi diferite.

Cum se alege cel mai bun implant dentar?

Atunci când suntem în căutarea unui implant dentar de calitate, trebuie să ținem cont de faptul că tratamentul în sine implică mai mult decât inserarea acestuia. Principalii factori care pot influența prețul implantului dentar sunt:

  • Marca și tipul implantului dentar;
  • Materialele folosite pentru lucrările provizorii și definitive;
  • Consultația inițială și planificarea tratamentului;
  • Radiografiile panoramice și CT-urile pre și post-operație;
  • Manopera. 

Cele mai citite articole

Materialele folosite în crearea implanturilor dentare justifică prețul final al tratamentului. Astfel, tipul și calitatea titaniului folosit sau a materialului biocompatibil fac diferența dintre implantul dentar ieftin și cel mai scump, dar rezistent în timp.

În general, cu cât implantul dentar este mai scump, cu atât prețul este mai ridicat. La baza unui implant dentar de calitate stau ani întregi de cercetări și studii științifice, care au dus la crearea unui produs funcțional, rezistent și care să ofere siguranța unei osteointegrări durabile.

Resorbția osoasă poate impune probleme?

Resorbția osoasă poate schimba traiectoria în ceea ce privește tratamentul cu implant dentar. Cu alte cuvinte, în cazul pacienților care suferă de resorbție osoasă severă și care nu pot beneficia de implanturi dentare convenționale trebuie să apeleze la implanturile subperiostale și cele zigomatice.

Specialiștii de la Smile Ambassador recomandă implanturile subperiostale ca soluția potrivită în cazul pacienților cu anodonții totale sau care suferă de atrofia severă a oaselor maxilare. Aceste pot fi folosite și pentru restaurarea maxilară, precum și cea mandibulară, în timp ce modelele zigomatice sunt mai potrivite pentru restaurarea maxilară, având costuri mult mai ridicate. 

Care sunt cele mai bune materiale pentru lucrarea definitivă pe implanturi?

Medicul implantolog lucrează îndeaproape cu un tehnician dentar, care se ocupă de realizarea viitoarei lucrări sau coroane dentare ce va fi fixată pe implant.  O lucrare de calitate implică un bun tehnician, dar și utilizarea unor echipamente și materiale de ultimă generație, de unde și costul mai ridicat. 

În funcție de bugetul pacientului, și în privința coroanei dentare pot exista soluții. Se recomandă ca pentru dinții din față să se folosească materiale de cea mai bună calitate și mult mai estetice (aici sunt incluse ceramica integrală sau ceramica pe zirconiu), în timp ce pentru o măsea se recomandă un material durabil, dar mai puțin costisitor. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sfaturi pentru o întâlnire romantică reușită

Articolul Urmator

Videochat-ul glamour – descoperă abordarea propusă de Studio20

Cele mai populare