Cum îngrijim corect hainele bebelușilor nou-născuți?

Pregătirea pentru un bebeluș nou-născut poate fi un moment unic. Totuși, pentru cei care așteaptă primul copil, aceste pregătiri pot însemna și învățarea unor lucruri noi. Unul dintre cele mai importante aspecte în pregătirea și îngrijirea unui bebeluș nou născut este îngrijirea hăinuțelor. 

Iată care sunt cele mai importante aspecte legate de spălarea hainelor bebelușilor:

Spălați întotdeauna hainele noi

Acest lucru este valabil de fapt pentru orice fel de haină, indiferent că este pentru bebeluși sau adulți. Totuși în cazul bebelușilor, nu se permit excepții. Pielea lor este foarte sensibilă, iar particulele de praf sau chiar microorganismele pot provoca iritații. Chiar dacă acestea par curate și sunt ambalate frumos în folii care par că protejează bine materialul, trebuie să țineți cont că procesul de confecționare înseamnă trecerea prin diverse mașini de cusut, mâini ale confecționerilor și ale celor care ambalează hainele.

Folosiți detergent special fără coloranți și parfum pentru bebeluși

Indiferent că sunt haine noi sau purtate, cel puțin în primele luni de viață ale bebelușului, utilizați detergenți care au un conținut mai redus de alergeni, cum sunt parfumurile și coloranții. Puteți verifica dacă ambalajul menționează dacă detergentul pe care doriți să-l achiziționați este recomandat de pediatri. Nu se recomandă clorul pentru spălarea hainelor de bebeluși deoarece acestea sunt tratate pentru a fi ignifuge, iar clorul va îndepărta acest strat protector.

Lupta cu petele nu trebuie să fie una pierdută din start

Cele mai citite articole

Pentru bebelușii sub 6 luni, de cele mai multe ori, petele de pe hăinuțe apar din cauza scutecelor care nu reușesc să facă față micuților și care mai permit scurgeri pe margini. Pentru cele mai multe pete, vă puteți folosi de funcția anti-pată pe care o au cele mai multe mașini de spălat de calitate pe care le găsiți la ALTEX. Petele mai dificile pot fi tratate cu pulberi speciale de scoatere a petelor. Acest proces presupune îndepărtarea excesului de mizerie sub jetul de apă călduță, iar apoi acoperirea acesteia cu un strat subțire de pulbere de scoatere a petelor. Pulberea se lasă în contact câteva minute sau mai mult dacă produsul recomandă acest lucru.  Dacă hainele pătate nu pot fi spălate imediat, este important ca acestea să fie puse într-un recipient cu apă, pentru a sta umede. Petele uscate sunt mult mai greu de curățat.

Spălăm sau nu hainele bebelușului separat de cele ale familiei ?

Aici depinde de fiecare familie în parte cum dorește să procedeze. Pe de o parte, bebelușii intră oricum în contact strâns cu membrii familiei. Pe de altă parte, microbiomul pielii bebelușilor, sau bacteriile benefice de pe suprafața pielii, este puțin diferit. Deși în primele șase luni de viață, și chiar și după, se adună atât de multe hăinuțe de spălat într-o săptămână, încât puteți umple mai mult de o mașină numai cu hainele micuțului. Unele persoane preferă chiar să pornească mașina de spălat la programul de curățare al cuvei, și abia apoi spală hainele bebelușului.

Temperatura de spălare și călcarea hainelor

Cele mai multe bacterii, virusuri și ciuperci sunt distruse la temperaturi de 40°C. Cu toate acestea, hăinuțele din bumbac sau scutecele de pânză care intră în contact direct cu pielea bebelușului și care au pete rezistente, pot fi spălate și la temperaturi mai mari, chiar până la 90°C, sau conform etichetei.  Călcarea hăinuțelor poate fi benefică cel puțin în primele săptămâni de viață.

Spălarea hainelor bebelușilor nu trebuie să fie foarte complicată. Cel mai important aspect este să protejăm pielea bebelușilor care până la naștere nu au intrat în contact cu bacteriile, impuritățile și alergenii care sunt în mod obișnuit în mediu.  

Sursa foto: Unsplash

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cât de bine sunt protejate cazinourile împotriva jucătorilor care trișează?

Articolul Urmator

Piese de schimb combinatoare pentru munca fiabila

Cele mai populare