Ce inseamna filtrarea aerului si de ce este nevoie de ea

Aerul este unul dintre elementele vitale care ajuta la intretinerea vietii. Fara aer nu am putea respira si nu am putea sa ne oxigenam organismul, sangele si creierul. In acelasi timp insa, un aer curat ne este necesar pentru a ne putea bucura de confort si de sanatate. 

Aerul curat nu ar trebui sa se gaseasca doar la munte, la mare sau in zonele rurale, lipsite de poluarea oraselor. Cu ajutorul sistemelor moderne de filtrare a aerului, se poate obtine o calitate ridicata a aerului chiar si la interiorul locuintelor.

Ce inseamna filtrarea aerului?

In aerul din locuintele noastre exista o multitudine de particule straine si nocive in acelasi timp. Astfel, pentru a ne bucura de aer curat este nevoie de un aparat de filtrare a aerului care sa retina particulele fine de praf si impuritatile si sa ofere asadar un aer foarte calitativ.

In acelasi timp, aceste aparate de purificare mai aduc si alte avantaje notabile, cum ar fi eliminarea mirosurilor neplacute din aer, reducerea acarieriilor si chiar cresterea umiditatii aerului intr-o incapere. 

De ce este nevoie de filtrarea aerului?

Praful, dar si celelalte particule si impuritati continute de aer ajung cu usurinta, prin respiratie, la nivelul plamanilor. Din nefericire in prezent exista o multutidine de persoane care se confrunta cu diferite tipuri de alergii, iar acestea din urma sunt intretinute in mare parte si de calitatea aerului inspirat.

In acelasi timp, in aer se mai pot intalni virusuri, care pot gasi un teren propice dezvoltarii in organismul uman. Este asadar nevoie de un aparat de filtrare a aerului care sa imbunatateasca in mod considerabil calitatea acestuia, astfel incat mediul din locuinta sa fie cat mai potrivit dezvoltarii sanatoase a indivizilor. 

Cele mai citite articole

Nu trebuie sa uitam nici bacteriile, care gratie sistemelor moderne de filtrare sunt indepartate, la fel ca fumul de tigara, noxele sau alte mirosuri.

Parul de animale este si el o problema serioasa deoarece, desi nu observam poate cu ochiul liber, acesta pluteste in aerul pe care il inspiram. Chiar daca vorbim despre cantitati mici, parul de animale este nociv pentru sanatatea umana, asa ca acesta trebuie sa fie eliminat. Folosirea unui aparat de filtrare este o solutie eficienta, care ajuta la purificarea aerului si la filtrare, chiar si in cazul parului de animale. 

Principiul de functionare al acestor tipuri de produse este simplu si se bazeaza pe incarcarea electrica a particulelor, care sunt mai apoi trimise spre filtru. Astfel, particulele de praf, parul de animale sau alte impuritati sunt incarcate electrostatic, pentru ca mai apoi acestea sa fie retinute de catre filtru. In acest fel aerul care se elimina este curat, impuritatile ramanan in filtrul aparatului, pe care il poti curata cu usurinta.

Pe langa filtrarea efectiva a aerului, un aparat de filtrare ofera si functii suplimentare, cum ar fi cea de asigurare a umiditatii. Pentru umidificarea aerului, mai ales in perioadele de vara, caniculare, sau in timpul iernii, atunci cand nu se poate aerisi la fel de bine orice incapare, un aparat de purificare a aerului este de ajutor. 

Prin filtrarea aerului sunt asigurate criteriile de eficienta si siguranta atunci cand vine vorba despre respiratie si propria sanatate. 

Alegerea unui aparat de filtrare, cu functie de umidificare a aerului, imbunatateste calitatea vietii gratie eficientei sale.  

Aceste aparate de filtrare nu au un pret exagerat de mare, iar eficienta lor este dovedita asadar este foarte important sa analizezi foarte bine modelele inainte de a alege produsul potrivit. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai comune simptome ale infectiilor bacteriene

Articolul Urmator

Rechizite scolare: Ce sunt si importanta lor in educatie

Cele mai populare