Pavarea curtii cu marmura: 6 beneficii

Fiecare curte are particularitatile ei in ceea ce priveste dimensiunile sau forma si din acest motiv alegerea modului de amenajare tine cont si de aceste detalii. In ceea ce priveste pavajele, acestea au in vedere toate particularitatile, inclusiv stilul casei, iar materialele trebuie alese in concordanta cu acestea. Discutam in cele ce urmeaza despre pavarea curtii cu marmura, despre avantajele pe care le presupune si de modul in care acest finisaj influenteza aspectul final al spatiului.

Ce este marmura?

Marmura este o roca naturala cu un aspect deosebit, elegant, dar si un material cu rezistente foarte mari in ceea ce priveste traficul pietonal. Astfel, pavarea curtii cu marmura este una dintre primele optiuni atunci cand este nevoie de crearea unor suprafete care sa deserveasca traficul, tocmai pentru ca marmura indeplineste toate cerintele la nivel de rezistenta si durabilitate.

Pe langa acest aspect, pavarea curtii cu marmura mai aduce urmatoarele beneficii:

Material cu o paleta ampla de culori

Marmura este unul dintre cele mai elegante materiale ce pot fi utilizate pentru pavarea curtii. Datorita paletei ample de culori si modelelor unice, pavajele din marmura se potrivesc indiferent de cerintele casei din punct de vedere al nuantelor.

Marmura in general este folosita in diferite combinatii la interior, alaturi de granit, travertin sau ardezie, astfel ca folosirea la exterior aduce de asemenea beneficii majore la nivel de aspect, care ca complimenteze stilul arhitectural al casei.

Suprafete pe care se poate circula cu usurinta

Unul dintre rolurile pe care le indeplinesc pavajele este acela ca trebuie sa asigure accesul facil in curte si spre exteriorul acesteia. Pavajele din marmura ofera suprafete pe care traficul pietinal sau auto se poate desfasura fara probleme si in acelasi timp ofera o solutie durabila, gratie rezistentei elementelor din marmura. 

Un aspect modern, indiferent de dimensiunea curtii

Pavarea curtii cu marmura este o solutie potrivita indiferent de tipul, forma sau dimensiunile acesteia. Datorita nuantelor discrete ale pavajelor din marmura, orice spatiu poate fi imbunatatit. Cu ajutorul pavajelor pot fi realizate amenajari moderne, care sa schimbe in totalitate aspectul curtii, transformand spatii banale in zone de relaxare cu impact arhitectural.

O arie ampla de utilizare

Cele mai citite articole

Pavajele cu marmura pot fi folosite nu doar pentru realizarea aleilor ci si pentru acoperirea suprafetelor de terasa, pentru trotuare perimetrale sau pentru amenajarea zonelor adiacente piscinelor.

Pavajele cu marmura pot ajuta la amenajarea scarilor de intrare in locuinte sau in cazul acoperirii suprafetelor de podest.

In combinatie cu modele de mobilier de exterior pentru terasa, pavajele cu marmura sunt o solutie eficienta de amenajare care transforma spatiile in adevarate oaze de liniste, cu influente specifice caselor de vacanta grecesti. 

Costuri mici- eficienta maxima

Pavajele cu marmura nu sunt scumpe, deoarece costul lor se raporteaza de cele mai multe la ori la durabilitatea pe care aceste materiale o afiseaza in timp. Pentru ca ele sunt solutii de amenajare cu o durata de minim 5 ani garantat, vei vedea ca aceste costuri par a fi un investitie buna, deoarece nu va mai trebui sa intervii in niciun fel pentru amenajare a curtii.

Pavajele cu marmura cresc de asemenea valoarea proprietatii, astfel ca daca vreodata iei in calcul ipoteza vanzarii, ar trebui sa stii ca pavajul este o investitie care creste valoarea intregii locuinte, cu tot cu curte. 

Solutii de amenajare usor de curatat

Daca inainte de utilizarea pavajelor din marmura se foloseau mai mult aleile betonate- care se curatau greu din cauza fainarii particulelor de ciment si a porozitatii substratului, in prezent folosirea pavajelor din marmura aduce si avantajul curatarii facile. Vei avea nevoie doar de apa, cu ajutorul careia sa elimini praful de pe suprafata, iar apoi sa lasi totul sa se usuce.

La nevoie poti discuta despre aceste detalii cu firma de la care cumperi materialele pentru realizarea pavajelor. Alege-le in mod corect, monteaza eficient si bucura-te de avantajele pe care ti le ofera aceste pavaje la nivel de estetica si functionalitate!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai importante patru motive pentru care un implant dentar te va ajuta sa fii mai fericit

Articolul Urmator

Escapadă de un weekend în Brasov? Iată ce ai de facut

Cele mai populare