Cand ai nevoie de o semanatoare manuala?

Chiar daca fermele foarte mari sunt mai des intalnite acum decat in trecut, ceea ce a dus la declinul semanatorilor manuale, sunt si unele situatii in care este bine ca agricultorul sa aiba o astfel de semanatoare si nu un tractor. Un avantaj este ca atunci cand o astfel de semanatoar ese strica, se vor gasi imediat la preturi mici, piese pentru utilaje agricole potrivite, chiar si atunci cand semanatoarea este mai veche. Sunt mai multe situatii in care semanatoarea se va dovedi utila:

Lotul pentru plantare este mic

Pentru suprafete agricole de dimensiuni mici sau pentru gradini, o semanatoare manuala este foarte utila si nu este nevoie de mai mult. In general, suprafetele care au o dimensiune de maxim 10 ari pot fi instamantate cu astfel de dispozitive si chiar ar fi recomandat sa se intample asa, tinand cont de faptul ca semanatorile mecanice sunt mari si scumpe, iar inchirierea unei semanatori este si ea destul de scumpa, ceea ce scade rentabilitatea culturii. In plus, se pot gasi piese de schimb semanatori astfel incat acestea sa poata fi folosite pentru lungi perioade de timp fara sa necesite reparatii sau investitii suplimentare.

Terenul de lucru este dificil

Cele mai citite articole

In cazul in care terenul de lucru este dificil, semanatorile mari pot sa intampine probleme in momentul in care trebuie sa treaca peste sol. Spre exemplu, daca terenul este ingust, este greu accesibil sau este accidentat, sunt si locuri in care terenul, chiar daca este la vedere, este impracticail prin divizarea lui in fasii foarte inguste, ceea ce impiedica accesul facil al utilajelor mari. Aici sunt foarte utile semanatorile manuale care vor incapea cu usurinta oriunde si vor semana pe orice sol.

Plantarea se face doar ocazional

Atunci cand agricultura nu este obiectul de activitate de baza, nu este necesara o semanatoare foarte complexa. Se pot cumpara semanatori manuale, acestea fiind cele mai ieftine. Sunt persoane care fac agricultura ca pe un hobby, pe suprafete mici si uneori pot sari cativa ani inainte de a planta din nou. Mai sunt si cei care descopera ca nu le place sa faca asta, caz in care exista riscul ca investitia intr-o semanatoare foarte complexa sa fie complet inutila.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

9 medicamente și suplimente pe care ar trebui să le ai în casă

Articolul Urmator

Cum face electricitatea aparatele să funcționeze?

Cele mai populare