Modul in care te pregatesti pentru o vacanta (sau orice alta calatorie) poate decide cat de reusita va fi. In general, tindem sa plecam in concediu fara a ne gandi si la lucrurile mai putin placute care s-ar putea intampla, deci nu optam pentru incheierea unei asigurari medicale de calatorie din cauza gandului ca „n-o sa mi se intample tocmai mie”.
Inainte sa decizi ca n-ai nevoie de asa ceva, gandeste-te putin la toate intamplarile neprevazute care pot avea loc (cum ar fi imbolnavirea sau eventualele accidente) si pe care o asigurare le-ar acoperi. Dar hai sa vedem exact de ce si cand ai nevoie de o asigurare medicala de calatorie.
De cate tipuri este asigurarea de calatorie si cand trebuie sa o faci
Asigurarea de calatorie pentru care optezi o sa varieze in functie de nevoile pe care le ai si cat de multa siguranta iti doresti. Exista doua tipuri de asigurari de calatorie pentru care oamenii opteaza in general: asigurarea standard de calatorie sau asigurarea storno de calatorie.
Daca te gandesti sa pleci intr-o calatorie, ar trebui sa-ti faci asigurarea cu cel putin trei zile inainte de data plecarii (majoritatea agentiilor de asigurari impun acest interval). Tine cont de faptul ca asigurarea va intra in vigoare abia a doua zi dupa achitarea ei.
In cazul in care iti faci asigurarea in timpul calatoriei, aceasta nu-ti va acoperi intreaga vacanta si asta pentru ca nu devine valabila imediat ce o achiti.
Cele mai citite articole
Daca esti o persoana ce calatoreste des, mai ai si posibilitatea sa-ti faci o asigurare completa pe perioada de un an si, astfel, sa nu te mai stresezi inainte de fiecare plecare.
Unde iti poti face o asigurare medicala de calatorie?
In functie de ce varianta ti se pare mai usoara, poti fie sa o cumperi online, de pe site-urile companiei de asigurari, fie sa mergi direct la sucursala.
Daca nu esti foarte sigur ce asigurare sa alegi, poti apela la un reprezentant al companiei de asigurari, care te va ajuta sa te decizi privind polita de calatorie potrivita.
Ce nu acopera o asigurarea medicala de calatorie?
In primul rand, asigurarea nu va acoperi toate afectiunile medicale, mai ales daca acestea existau inainte de incheierea asigurarii. Apoi, ceea ce asigurarea ta va cuprinde tine foarte mult de tipul de asigurare pentru care optezi si de compania pe care o alegi. Totusi, in general, politele de calatorie mentioneaza ca nu acopera lucruri precum: afectiuni preexistente calatoriei, interventii chirurgicale estetice, tratamente psihiatrice.
Indiferent de tipul de polita pe care o alegi, asigurarea medicala de calatorie te poate ajuta enorm in cazul unor evenimente neprevazute ce pot aparea in afara tarii. Asadar, tot ce trebuie sa faci pentru a-ti asigura calatoria este sa gasesti o companie in care ai incredere si sa analizezi foarte bine oferta pe care ti-o prezinta. Asta pentru a vedea daca se potriveste nevoilor tale de calatorie si daca se aplica pentru tara in care calatoresti.
Sursa foto: shutterstock.ro