Cat de important este sa iti hidroizolezi casa corect?

Foarte multe persoane au auzit de hidroizolatie, dar sunt putine cele care stiu cat de important este un sistem de hidroizolatii bun si care sunt avantajele pe termen lung pe care le ofera. Hidroizolatiile sunt folosite in general la cladirile noi, insa sunt si proprietari de cladiri mai vechi care fac tot posibilul pentru a le hidroizola corect. 

Hidroizolatiile sunt cele care protejeaza eficient acoperisul

Proiectele de hidroizolatii terase sunt unele dintre cele mai des implementate, in special de cei care folosesc terasa in mai multe scopuri, dar si de catre cei care au inteles ca hidroizolatiile pentru terase impiedica acumularea de apa pe aceste suprafete. Avand in vedere toate aceste aspecte, este lesne de inteles de ce tot mai multe persoane aleg sa isi hidroizoleze terasele. Atunci cand apa este tinuta departe de terasa, ea nu se va infiltra in tavane si in structurile adiacente, neducand astfel la probleme cu acoperisul sau la distrugerea zugravelii.

Hidroizolatia ajuta la mentinerea fundatiei in stare buna

Un alt aspect la fel de important este faptul ca o buna hidroizolatie ajuta la conservarea cat mai buna a structurii fundatiei. Acest lucru este extrem de important pentru ca o fundatie facuta corect, tinuta departe de apa si de actiunea distructiva a acesteia va face ca intreaga cladire sa reziste pentru lungi perioade de timp fara niciun fel de problema. 

Cele mai citite articole

Uneori infiltratiile pot proveni pur si simplu de la apa de ploaie care se scurge pe langa cladire, alteori apa poate proveni din panza freatica si din micile izvoare subterane. Acestea din urma sunt mult mai periculoase pentru o fundatie decat apa de ploaie si trebuie drenate cat mai departe de fundatie. 

Hidroizolatiile ajuta la mentinerea unui mediu sanatos in interior

Un alt motiv pentru care sunt recomandate hidroizolatiile este faptul ca acestea ajuta la mentinerea unui mediu cat mai sanatos in interiorul casei. Daca cladirea este hidroizolata corect in interior nu se va forma mucegai si nu se vor dezvolta microorganisme pentru ca umiditatea va fi mentinuta sub control. Desigur, umiditatea din interior poate fi tinuta sub control si cu ajutorul unui dezumidificator, insa cea mai buna varianta este aceea de a hidroizola corect peretii.

Cu ajutorul hidroizolatiei se poate conserva mai usor temperatura din interior

Hidroizolatiile pentru pereti sunt straturi de material care impiedica umiditatea sa patrunda, dar pentru ca imbraca peretii sunt cele care ajuta si la conservarea temperaturii. Asta inseamna mai mult confort termic si mai putin de platit la utilitati. 

Prin urmare, se poate deduce ca hidroizolatiile facute corespunzator au si efecte conexe care nu mai tin de infiltrarea apei. De asemenea, o recomandare este aceea de a lucra de fiecare data cu hidroizolatii de buna calitate, pentru ca toate aceste efecte sa aiba loc, altfel sansele de a obtine lucrari slab calitative, care sa nu isi faca bine treaba, sunt destul de mari. Hidroizolatiile vor fi montate exclusiv de profesionisti in urma unei evaluari corecte a imobilului si conditiilor specifice.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum se poate obtine cea mai placuta atmosfera pe timp de iarna?

Articolul Urmator

Ultimele zile de reduceri de Black Friday la PIATRAONLINE

Cele mai populare