Care sunt diferentele majore dintre o gradinita de stat si una privata? Si de ce aceasta din urma este cea mai buna optiune?

Multi parinti se intreaba care este diferenta dintre o gradinita privata si o gradinita publica. Care este diferenta dintre acestea si care este cea mai buna alegere pentru copilul tau? Cu siguranta iti va fi mai usor sa iei decizia finala atunci cand te vei familiariza cu caracteristicile unei gradinite private. 

Ce se intelege prin gradinita privata?

Pe piata exista atat gradinite private, cat si publice. Gradinitele de stat sunt conduse de administratiile locale. In legatura cu cele de mai sus, aceste institutii sunt denumite administratii locale sau municipale. Astfel, in diferite zone ale zonelor urbane sau rurale exista gradinite publice care vor permite integrarea copiilor mici in aceste institutii de invatamant prescolar.

Si gradinitele private sunt conduse si infiintate de persoane juridice sau persoane fizice, care nu sunt in niciun caz parte a unei administratii locale. Totusi, si acestea sunt controlate de aceleasi institutii precum cele gradinitele de stat. Iar pentru ca acestea sa functioneze, trebuie sa indeplineasca standarde clar definite. Nici in cazul lor, parintii nu trebuie sa se ingrijoreze de siguranta copiilor lor.

Ce face ca gradinitele private sa iasa in evidenta?

Gradinitele nu depind din punct de vedere organizational de guvernele locale. Mai mult, acestea nu sunt finantate din fonduri publice. De asemenea, este foarte important ca ele sa nu fie supuse zonarii in niciun caz. De fapt, parintii decid in care institutie anume isi vor inscrie copiii. 

Cele mai citite articole

Desigur, un criteriu foarte important pentru parinti este educatia prescolara si oferta educationala in general. Gradinitele private renumite, precum Seva Edu, ofera adesea un pachet extrem de bogat de activitati. In unele gradinite sunt extrem de profilate. Datorita acestui fapt, o astfel de oferta este capabila sa satisfaca toate nevoile si cerintele copiilor si, cel mai important, sa ii ajute pe cei mici sa isi cultive talentul. Copiii pot invata limbi straine, pot participa la activitati de arta si pot dezvolta creativitatea folosind metode complet diferite. 

Gradinitele private nu sunt obligate din punct de vedere legal sa aiba facilitati extinse de oferire a meselor. Din acest motiv, astfel de gradinite coopereaza foarte des cu companiile de catering. Cu toate acestea, poti gasi cu usurinta gradinite care au propria bucatarie. Mai mult, acestea sunt gradinite cu bucatarii bine echipate. 

Un alt avantaj al institutiilor de invatamant prescolar private este chiar faptul ca aceste gradinite functioneaza si in timpul vacantelor de vara. In aceeasi perioada, gradinitele din orase sunt inchise temporar. Pentru multi parinti, acesta este cel mai important punct. Probabil ca nimeni nu are doua sau trei luni de concediu, nu?

Se stie, desigur, ca este mai scump sa trimiti un copil la o gradinita privata. Cu toate acestea, de cele mai multe ori merita toti banii. Dar parintii trebuie sa se gandeasca calm la aceasta decizie si sa ia decizia finala.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

4 avantaje ale tablitei Busy Board, cu activitati din lemn pentru copii

Articolul Urmator

4 criterii de care să ții cont ca să-ți alegi adidașii perfecți pentru tine

Cele mai populare