S-a creat un nou site pentru infiintare PFA 100% Online în toata tara, fără notar și deplasări. Echipa completeaza toate documentele si infiinteaza firma fara sa fie nevoie de alte implicari personale. Totul se finalizeaza in 3-5 zile lucratoare de la depunerea in Registrul Comertului.
Afacerile mici au devenit din ce in ce mai avantajoase in ultima perioada, deoarece un numar mare de antreprenori au inceput sa infiinteze firme pe cont propriu. Printre variantele de tipuri de societati, care permit deschiderea unei afaceri mici rapid si cu un numar minim de documente, este Persoana Fizica Autorizata sau PFA-ul.
Prin intermediul PFA-ului, o persoana poate incepe o afacere pe cont propriu. Din punct de vedere legal, infiintare PFA este cea mai simpla forma de societate recunoscuta de legislatia in domeniu din Romania, in care o persoana fizica poate desfasura independent, prin propria forta de munca, activitati economice din toate domeniile.
Este bine de stiut ca infiintare PFA (persoana fizica autorizata) IMPLICA atat avantajele, cat si dezavantajele. Avantajul principal este dat de faptul ca infiintarea unui PFA are costuri reduse, iar cheltuielile de administrare sunt mai mici decat in cazul unei altfel de societati. De asemenea, contabilitatea este partida simpla, specifica PFA-ului si poate sa fie tinuta chiar de titular, fara sa fie necesare alte servicii externe de contabilitate.
Din punct de vedere al dezavantajelor, se poate lua in calcul faptul ca, pentru infiintarea PFA-ului, pot fi alese in obiectul de activitate cel mult 5 clase de activitati prevazute de codul CAEN, iar pentru fiecare este obligatorie depunerea unor documente ce atesta pregatirea si experienta profesionala in domeniile alese. Numarul maxim de angajati pe care poate sa il aiba o societate de tip PFA este de 3 persoane.
PFA-ul poate fi infiintat de persoanele care au implinit varsta de 18 ani si care nu au savarsit fapte sanctionate si nu au fost condamnate penal, prin hotarare judecatoreasca definitiva. De asemenea, persoana care detine PFA-ul trebuie sa fie calificata si sa aiba pregatirea profesionala necesara pentru a desfasura activitatea economica pentru care solicita autorizatia, dovedit prin documente precum:
- certificat, diploma sau adeverinta de absolvire a unei institutii de invatamant;
- atestat de recunoastere si/sau echivalare pentru persoanele fizice care au dobandit calificarea in strainatate;
- certificat de competenta profesionala;
- certificat de calificare profesionala sau de absolvire a unei forme de pregatire profesionala;
- orice alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.
Chiar daca inregistrarea unui PFA este o procedura relativ simpla, ea vine la pachet cu unele provocari. Din aceasta cauza, consultantii site-ului va stau la dispozitie pentru a reusi sa infiintati PFA-UL. Se ofera consiliere pas cu pas, atat consultanta juridica cat si financiar contabila. Persoanele interesate dispun de toate serviciile intr-un singur loc printr-o procedura 100% Online si beneficiaza de urmatoarele avantaje:
- Fara deplasari si timp pierdut;
- Posibilitatea de a-ti infiinta firma online de oriunde te afli;
- Expunere minima si risc scazut de a te infecta cu COVID-19;
- Nu risti respingerea sau amanarea dosarului depus;
- Economisesti bani.
Toate serviciile pentru compania ta, de la infiintare, modificare, consultanta si radiere se gasesc intr-un singur loc.
Online e mai simplu!