3 idei de cadouri inedite pentru micuțul tău

Fiecare zi poate fi potrivită pentru a face surprize plăcute celor dragi, iar cei mici cunosc deja acest lucru. Copiii sunt primii care învață să-și construiască zilnic fericirea, inventând jocuri și contexte creative. Buna dispoziție se alimentează atât din activități specifice, cât și din bucuria de a primi daruri speciale. Astfel, adulții pot deveni deopotrivă creatori de clipe frumoase – oferind fie cadouri mult așteptate, fie surprize – și parteneri cu drepturi egale în activitățile pe care le propun cei mici.  

Ai vrea să cumperi ceva unic pentru copilul tău și nu știi exact ce să alegi? Am selectat câteva propuneri interesante care te pot inspira.

Activități educative – excelente pentru dezvoltarea inteligenței

Pe acest tărâm e imposibil să te plictisești! Jocurile educative sunt gândite pentru a sprijini creativitatea, abilitățile practice, inteligența intelectuală și emoțională, iar opțiunile sunt variate: scriere în culori, pictură, teatru improvizat, muzică, jucării magnetice, puzzle etc. Atunci când cel mic manifestă interes pentru un domeniu anume, bucuria sa este cu atât mai mare dacă va primi darul care îl poate ajuta să-și cultive pasiunea. În schimb, dacă este interesat de aspecte utile – precum experimentele sau studiul naturii – rezolvarea situațiilor propuse de jocul primit în dar îi susține capacitatea de a căuta soluții în contexte noi.     

Seturi de joacă – pentru o distracție pe cinste

Sunt cadouri căutate, în general, pentru toate genurile, deoarece oferă experiențe palpitante. Pentru băieți ai la dispoziție jocuri de societate, mașinuțe cu telecomandă, jocuri de construcție, dispozitive de transport sau de luptă etc. Oricare ar fi opțiunea, distracția va fi garantată!

Cele mai citite articole

Dar oare fetițele ar trebui să se bucure doar în compania bebelușilor adorabili, pe care să-i plimbe peste tot? Dacă vor, de exemplu, fetele pot mânui o sabie – ca să intre în jocul frățiorului – la fel de bine cum participă bucuroase în jocuri feminine, precum cele care folosesc căsuțe de păpuși sau bucătării elegante de pregătit cele mai delicioase gustări.

Tricicletă, bicicletă sau alt mijloc de transport – pentru plimbări de neuitat

Cel mai sănătos mod de a petrece timpul liber, spun specialiștii, este în compania celor dragi – și este cu atât mai bine pentru toți dacă sunteți în aer liber. Spațiul deschis, mișcarea, natura sunt elemente care susțin ne sistemul imunitar. În plus, bucuria de a explora și de a descoperi teritorii noi este parte din dezvoltarea sănătoasă a copiilor de orice vârstă.

Devine astfel firesc și necesar să te gândești la un mijloc de transport care să-ți bucure copilul. În funcție de abilitățile pe care le deține cel mic, poți alege o tricicletă, o bicicletă, o mașinuță cu pedale sau chiar un atv electric pentru un îndrăzneț bine echipat. Piața oferă posibilități variate, astfel încât orice copil să poată fi cu adevărat fericit pe traseele în aer liber pe care dorește să le exploreze.

Fiecare alegere pe care o facem vine, însă, la pachet cu responsabilități pe măsură. Astfel, în plimbările în spații deschise trebuie să vă asigurați că respectați siguranța personală și a celor din jur:

  • copilul poartă echipament de protecție corespunzător;
  • circulă cu o viteză potrivită;
  • se deplasează corect, fără să-i deranjeze pe ceilalți.

Astăzi este foarte distractiv să fii copil: parcurile atrag cu instalații viu colorate, hainele sunt create cu eroi din desene animate, unele au chiar forme variate și atractive de animăluțe. Nimic nu se compară, însă, cu acele momente unice, în care copiii primesc cadouri interesante, iar părinții îi însoțesc în poveștile pe care cei mici le propun. Timpul petrecut împreună este unic și cu adevărat constructiv, așadar bucurați-vă din plin de fiecare moment, fie că sunteți acasă, în parc sau în concediu!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Mașină de gheață: ce model este potrivit pentru firma mea?

Articolul Urmator

Amenajare baie de serviciu: 4 finisaje care se intretin usor

Cele mai populare